BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
Most vasárnap a nemzeti szuverenitásunkról dönthetünk
2016.10.04.
A döntéssel kapcsolatban ajánlunk az olvasók figyelmébe három az elmúlt hetekben megjelent fontos írást a népszavazás kapcsán. Végzős diákjaink most először szavazhatnak.

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének nyilatkozata a Heti Válasz kérdésére, hogyan dönt az október 2-ai népszavazáson.

Németh Sándor: A válaszom: NEM.

Indokaim: ragaszkodnunk kell a nemzeti szuverenitásunkhoz a nemzetközi presszió, hazánkat lejárató propoganda-hadjárat ellenére is; magyar illetékes szerveknek kell eldönteniük, hogy kinek adják vagy kinek nem adják meg a hazánkban való letelepedés jogát.
(A vezető lekész részletes véleményét itt: https://hu-hu.facebook.com/nemethsandorofficial/posts/1154740961240198 olvashatja.)

Hack Péter, az ELTE Jogtudmományi Karának tanszékvezetője a Magyar Időknek adott interjóút a kérdésben:
"Nemmel szavaz a kvótaellenes népszavazáson Hack Péter, az SZDSZ egykori ügyvivője és a Hit Gyülekezetének diakónusa, aki szerint az Európai Uniónak saját határain kívül felállított táborokban kellene kiszűrnie a migránsok közül azokat, akik valóban menekültek. Az ELTE tanszékvezető jogásza arról is beszélt, hogy a brüsszeli hivatalnokok és a baloldal elveszítették kapcsolatukat a társadalommal, Európának pedig meg kell erősödnie, ami a keresztény gyökereink vállalása nélkül elképzelhetetlen."

A Hack Péterrel készült interjút itt: http://magyaridok.hu/belfold/hack-peter-oktober-2-an-nemmel-szavazok-a-kvotareferendumon-999214/ olvahatja.

Tatár György az ELTE nyugalmazott filozófiadocense, vallásfilóozófus a Hetek című hetillapban válaszolt az európai közélettel kapcsolatos aktuális kérdésekre, többek között reagálva a migránsproblémára is, beszél a liberalizmusról, a politikai korrektségrő és a nemzet fogalmáról.

Ami a nemzet fogalmát illeti, az tényleg sokat változottés alakult a történelem során. De nagyjából az emberi
történelem hajnalától fogva volt az a valami, ami aztán rengeteget tudott változni


(A Tatár Györggyel készített teljes interjút a lenti linkre kattintva olvashatja)
 

Csatolt fájlok:
Publikálta: Horváth András
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium