BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
Római nap
2014.06.26.
Április végén római nap volt a Szávában. Minden osztály, a kicsiktől a nagyokig különböző foglalkozásokon ismerkedhetett az ókori rómaiakkal.
Minden osztály, a kicsiktől a nagyokig különböző foglalkozásokon ismerkedhetett az ókori rómaiakkal. Erre a napra korhű ruhákba öltözhettek a tanulók. Navratyil Szabolcs tanár úr irányításával hatodikosok csoportjai járták körbe az alsós osztályokat. Mindegyik csapat más oldalról mutatta be a római kultúrát. Az elhangzottakkal kapcsolatban a gyerekek kérdésekre válaszolhattak, papír maketteket készíthettek, feladatlapokat színezhettek. Jutalomként római sisakot állíthatott össze, aki sok kérdésre jól válaszolt és a feladatokat jól oldotta meg.
Felsősöknek a nyolcadikosok tartottak foglalkozásokat, lehetett pajzsot készíteni, kerámia mozaikot ragasztani, kipróbálhatták, hogy milyen lehetett a korabeli írnokok munkája, készíthettek ékszereket, kóstolhattak római ételeket. Végül Grüll Tibor tanár úr ismertetett a témához kapcsolódó könyvéből részleteket, aminek címe: „50 dolog, amit nem képzeltél volna a rómaiakról”.
 
Publikálta: Longauer Lászlóné
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium