BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
Mesterségek napja
2015.02.01.
Az általános iskolában minden korosztály más foglalkozáson vett részt a Mesterségek napján.
A hetedikes és nyolcadikos fiúk osztályfőnökeik kíséretében a Nyugati pályaudvar működésével ismerkedtek közelebbről. A hetedikes és nyolcadikos lányoknak Schneider Réka mutatta be, hogy mivel is foglalkozik egy kozmetikus.

Az ötödikes és hatodikos lányok Bódi Katalin és Géresi Erika vezetésével a virágkötészetet próbálhatták ki. A fiúk Kiács Gyula irányításával padokat és székeket újítottak fel, lecsiszolták és vidám színűre festették.

A harmadik és negyedik osztály a közeli Kispesti Tűzoltóságra látogatott, ahol közelebbről is megnézhették hogyan és mivel végzik hivatásukat a tűzoltók.

A legkisebbek, az elsősök és másodikosok fejlesztő játékokkal játszhattak Klement Krisztina foglalkozásán és gyönyörű képeslapot készítettek Tóth Eszter jóvoltából.

Köszönjük a tartalmas, érdekes programokat a foglalkozásvezetőknek!
 
Longauer Ella és Bodza Erzsébet

Kozmetikus
A Mesterségek  napján mi  7-8-os lányok  a kozmetika  világába  nyerhettünk  betekintést  Schneider Réka néni, a kozmetikus segítségével. Megismerkedtünk a sminkelés rejtelmeivel és megtudtuk, miért létezik annyiféle arcpakolás, és mi célt szolgálnak. A végén Réka néni vezetésével saját magunk készítettük el a krémeket különféle gyümölcsökből, zöldségekből. Lovas Ági néni volt a tesztalany: arcát letonikoztuk, szemére pedig uborkát raktunk. Még volt egy-két bátor jelentkező, aki  vállalta, hogy összekenjük a főzelék állagú és kinézetű  pakolással.  Mindenki élvezte a foglalkozást, bárcsak gyakrabban lenne ilyen!                                                                                         Mohácsi Betty 8.e

 
Publikálta: Longauer Lászlóné
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium