BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
Gólyák, ugrálókötél, zseblámpa
2015.02.24.
Hát ez meg miféle cím? Hogy kerülnek ezek össze?! - kérdezheti a kedves olvasó. A válasz: "szereplők" a szakkörök bemutatójából, amely 2015. február 19-én volt a Száva utcai általános iskolában.
A már hagyományosnak mondható szakköri bemutató idén is sok érdeklődő szülőt, családtagot, osztálytársat vonzott, meg is telt a "nagy" tornaterem. Ez érthető, hiszen mindenki kíváncsi, mit is tanult a szakkörön a csemetéje, milyen ügyes, kreatív, aranyos... (és még sorolhatnánk) - pontosan ez a bemutató célja, hogy mindezt a közönség is láthassa. A szakkörök munkáján túl megismerhettük a legtehetségesebb vers- és prózamondókat is, illetve az 5.e osztály  csapatépítő céllal megtanult és előadott egy érdekes táncot (az ebédszünetükből is áldoztak a próbákra!). Sok "műfaj" előkerült ezen az estén: angol nyelvű dalok, furulyazene, tánc, ugrálókötelezés, akrobatikus torna, szavalat, zeneszínház... Mindet nagyon élveztük, és közben sokszor el is gondolkodhattunk, például a gólyák és békák "harca" után azon, hogy nem véletlenül élünk ott, ahol élünk, és jobb, ha hálával elfogadjuk a természetes adottságainkat, mintha megpróbálnánk "átfesteni" magunkat. Az ötödikesek produkciója, a Csillagok tánca pedig azt üzente, hogy ebben a sötét korban úgy kell világítanunk, mint éjszaka a csillagoknak.
A színvonalas és tartalmas estéért köszönet a szakköröket vezető, a produkciókat betanító tanároknak (Aszalós Szilvia, Bódi Katalin, Bódi Petra, Holcsik Márta, Hubert Nikolett, Mezőfi Bea, Schweigert Csaba, Vízhányó Emília), a szervezőknek (Dobi Zsuzsanna és Lovas Ágnes), az ügyes konferáló diákoknak (Abaházi Hanna és Kun Patrik) - valamint minden tanulónak, aki idejét, energiáját, tehetségét adta. Már várjuk a jövő évi folytatást!
Publikálta: Kovács Ágnes
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium