BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
Öröm+Zene=Zenenap
2019.05.07.
5. Zenenap a Bornemiszában
Idén tavasszal immár 5. alkalommal zenéltünk, énekeltünk együtt a Zenenap alkalmából az alsó tagozatosokkal. A Zenenap nem titkolt célja a zene, a zenélés megszerettetése, és ezt most is a leghitelesebb személyek tették vonzóvá: zeneszerzők, hangszeres művészek, énekesek... akiknek az életmódjuk részévé vált már az aktív muzsikálás.
A hangszersimogató helyszíneken a gyerekek megnézhették, meghallgathatták, megfoghatták, kipróbálhatták a hangszereket. A dallam, a ritmus, a tánc, a klasszikus zene, a népzene és a dicséretek is helyet kaptak a színes programban. A zeneszerzés modern eszköztárába is bepillantást nyerhettünk.
A Zenenap lezárásaként MINDENKI részvételével, több szólamban felcsendült (és tényleg csengett) a Bodzavirág című dal – MINDENKI érezte, hogy milyen jó felszabadultan együtt énekelni.
A Zenenapot követően a művészeti iskola szolfézsra és hangszeres szakokra 54 (!) alsó tagozatos jelentkezett és felvételizett – az élmények hatására elhatározások is születtek sok kisdiákban, melynek nagyon örülünk.  
Köszönjük a meghívott előadóknak, vendégeknek (Bán Mónika, Schweigert Patrik, ifj. Balogh Ferenc, Farkas Erzsébet, Pálhegyi Dávid, Langer Zoltán, Benkő Gábor, Benkő Erika, Hollós Petra, Kissné Eredics Zsófia), iskolánk művésztanárainak (Vásári Krisztina, Mózesné Tábori Patrícia, Lisztes Berta, Mikó Viola, Horváth Bea), tanárainak (Bodon Katalin, Szabó Zsófia, Tóth Imréné, Szücs Brigitta, Gombos Attila, Vásári Tamás, az alsós tanítók) a vidám, élményt adó zenei programok megvalósítását, valamint a gimnazistáknak (Jármi Napsugár, Varga Zsófia, Schrick Barnabás, Pálhegyi Ármin, Igari Abigél, Sziklási Tamás, Nagy Benjámin, Ruha Olivér) az aktív közreműködésüket. 
Szavak helyett beszéljenek a képek...

Fotók: Ruha Olivér, Matkovicz Katalin
Publikálta: Matkovicz Katalin
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium