BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Infotár
Új parkolási rend a Száva utcánál
2020.09.29.
Új parkolási rend a Száva utcánál
Kedves Szülők, kedves Kollégák, kedves Diákok,

levelemben megértésüket és együttműködésüket szeretném kérni a Száva utcai iskola körüli parkolási és behajtási rend módosításához. Az új forgalmi rendet a fenti ábra mutatja be.

Akik autóval járnak iskolánk épületéhez tapasztalhatják, hogy a reggeli iskolakezdés, és kisebb mértékben a délutáni iskolabefejezés idején nehéz és veszélyes forgalmi helyzetek alakulnak ki az iskola előtti parkolóban. Nehéz a behajtó autóknak a kifelé haladókkal vagy tolatókkal szemben behajtani, veszélyes a gyermekek és a gyalogosok számára biztonságosan megközelíteni az iskolát stb. Problémát jelent a parkoló zsúfoltsága is, ezért többen a zöldterületen parkolnak. A zsúfoltság miatt alkalmazottjaink sem tudnak minden esetben parkolni az iskola parkolójában.

Azért, hogy ezen a helyzeten javítsunk, az iskola előtti parkolást 2020. október 1-től kezdődően csak az iskola alkalmazottjai számára tudjuk biztosítani és a behajtási rendet – együttműködve a közterület felügylettel és a kerületi önkormányzattal – módosítjuk az alábbiak szerint:
  • Az iskola parkolója a továbbiakban sorompóval lezárt, nem nyilvános parkoló lesz.
  • Az iskolába érkező vagy a területen áthaladó gyalogosok részére felfestéssel elkülönített terület lesz kialakítva. A gyalogosok számára kialakított területre ráhajtani gépjárművel nem szabad.
  • Az autóval érkező gyerekek kiszálláshoz két parkolóhelynyi terület lesz biztosítva. Ezen a területen egy percre, a kiszállás idejére lehet megállni, várakozni tilos lesz.
  • A gyerekek kiszállása után a megálláshoz biztosított területet egyirányban, előre haladva (nem tolatva) hagyhatják majd el a gépjárművek. A Száva utcára való kikanyarodást az iskola udvarának autó bejáratánál biztosítjuk.
  • A forgalom elől elzárt területeken és a zöldterületen a parkolás tilos.
Köszönöm megértésüket és kérem együttműködésüket, tisztelettel:

                                                                                                                        Horváth András
                                                                                                                              igazgató
Publikálta: Fülöpné Gali Zsófia
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium