BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
Otthonbolygó
2016.06.15.
Az Otthonbolygó című projekthetünk fő célja az volt, hogy a gyerekeknek segítsünk értelmezni az emberiség és önmaguk helyét a világban.Az univerzumból jutottunk el közvetlen környezetünkig. Mit is jelent ez?
Az Otthonbolygó című projekthetünk fő célja az volt, hogy a gyerekeknek segítsünk értelmezni az emberiség és önmaguk helyét a világban. Az univerzumból jutottunk el közvetlen környezetünkig. Mit is jelent ez? Megvizsgáltuk a bolygók elhelyezkedését, színeit stb., majd megfigyeléseinket felhasználva a tantermünkben makettel modelleztük őket. A nap izgalommal teli fénypontja az volt, mikor a bolygókat elhelyeztük a plafonon, kimérve a távolságokat lekicsinyítve (pl.: 1,3millió Km= 1,3 m). Modelleztük a bolygók mozgását, az idő múlását. A következő fókuszpont a kontinensek voltak, mely témát a nagy ötödikesek által készített és vezényelt társasjátékok segítségével ismertünk meg. Terepasztalt készítve eljutottunk körülöttünk lévő dombokig, hegyekig, folyókig stb., ahol örömmel helyeztük el a műanyag- illetve általunk készített állatkáinkat, növényeinket. Ezek után tapasztalatokat gyűjtöttünk az állatkertben, hogy a kontinenseknek milyen tipikus állatfajai vannak.
Az utolsó napon a gyerekek által szabadon választott állatról volt lehetőség előadást tartani szüleik számára, akik idejüket nem sajnálva - nagymamák, nagypapák, apukák, anyukák, 36-an -, büszkeséggel telve hallgatták gyermeküket.
 
Turai Krisztina, Kérdyné Kata
Publikálta: Kérdy Katalin
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium