BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 4+1 fős csapatok részére
2014.07.05.
Felhívjuk diákjaink figyelmét, hogy a 2014-es HOLOKAUSZT EMLÉKÉV alkalmával iskolánk pályázatot hirdet 4+1 fős (4 diák + 1 tanár) csapatok számára. A pályázók köre a Hit Gyülekezete által alapított és fenntartott iskolák 7–13. évfolyamos tanulói. A pályázat témája: dokumentumfilm (és forgatókönyv) készítése.


Az alábbi témák közül egyet kell kiválasztani és feldolgozni, részben sajtó- és levéltári források felkutatásával; részben autentikus személyek és helyszínek felkeresésével: 

• A magyarországi zsidótörvények hatása a társadalomra. (Korabeli újságcikkek alapján.) 
• A zsidó nagyiparosok (Goldberger, Richter, Chorin, Kornfeld, Deutsch-Hatvani, Weisz, Wolfner stb.) közjót szolgáló társadalmi szerepvállalása Magyarországon.
• Milyen veszteség érte Magyarországot a holokauszttal? (Társadalmi, gazdasági, kulturális stb. területek átfogó vizsgálatával.)
• Embermentők tevékenysége. (Nem elegendő a személyek felkutatása és interjúk készítése, lehetőleg korabeli újságcikkek vagy levéltári források alapján is kell dolgozni.)
• Cionista ellenállók Magyarországon. (Szakirodalom alapján.)

Mindenképpen javasoljuk, hogy a filmkészítést a forgatókönyv megírásával kezdjék, amit az elkészült filmmel együtt be is kell nyújtaniuk egy DVD-re írva. A filmek időbeli terjedelme minimum 10, maximum 20 perc. 
Az egyes csapatok JELIGÉVEL lássák el pályamunkáikat, és egy lezárt, külön borítékban nevezzék meg a csapat tagjait. 

A pályázati anyagot postai úton kérjük a következő címre eljuttatni: „Bornemisza Péter Gimnázium – Pályázat 70”, 1107 Budapest, Száva utca 1. 
A pályázatok beadásának határideje: 2014. szeptember 12. 

A benyújtott pályaműveket független szakmai zsűri fogja értékelni. A legjobb 10 csapat közül novemberben, a Radnóti Emléknap keretében rendezett vetélkedőn fogjuk kiválasztani a szerencsés győzteseket.

Az első három helyezett csapat jutalma 5 napos IZRAELI UTAZÁS! A legjobb forgatókönyveket és filmeket könyvben (DVD melléklettel) fogjuk megjelentetni. 


Budapest, 2014. június 2.                            A Bornemisza Péter Gimnázium vezetősége
Publikálta: Diósy Anna
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium