BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
Tavaszi Országos Kiáltójel Konferencia
2017.05.03.
Április 28-án került megrendezésre iskolánkban a Tavaszi Országos Kiáltójel Konferencia. A rendezvény témái, Magyarország és az Európai Unió kapcsolatának, jövőjének kérdései köré épültek. Előadóink voltak dr. Mészáros István, a Szent Pál Akadémia rektor helyettese, Gavra Gábor a Hetek rovatvezetője, az ATV műsorszerkesztője és Hazafi Zsolt, az ATV hírihazgató helyettese.
    A délelőtt során a magyar nemzeti identitásról, többsebességű Európáról, 2018-as Magyar Választásokról hangzottak el gondolatok, az általános helyzet felvázolásától kezdve, a különleges érdekességeken át, a személyes véleményekig.
    A rendezvény másik különlegességét  a résztvevők alkották, ugyanis öt városból érkeztek vendégeink: Debrecenből, Nyíregyházáról, Pécsről, Salgótarjánból, Sopronból és természetesen a budapesti Bornemiszából.
    Az esemény megszervezését, előkészületeit, lebonyolítását a Kiáltójel Diákegyesület tagjai és önkénetesi végezték Máté József tanár úr segítségével.
    A konferenciát Horváth András Igazgató úr nyitotta meg. Az előadások közben kérdésekre, személyes beszélgetésekre is volt lehetőség, hiszen az elhangzottak további gondolatokat ébresztettek bennünk.A visszajelzések alapján a végeredmény egy értékes és emlékezetes nap lett, ahol a diákok személyesen kérdezhettek a téma szakértőitől.
    Az ebédszünetben  lehetőség volt, a már ikonikussá vált Tea Party-n is részt venni. Ez alkalommal gofrival kényeztettek bennünket a Sulibusz Inc. szakácsai. A sor nem volt rövid, de megérte végig állni, s a végén boldogan majszolni a belgacsokis desszertet. 
    Délután egy csapatépítő vitán vehettek részt a tanulók, amely során az elhangzott előadások szegmenseit személyes véleményük és érveik ütköztetésén keresztül dolgozhatták fel, beszélhették meg. A verseny két fordulóból állt, és végül a döntőben öt csapat mérte össze erejét, ahol rengeteg értékes egyéni gondolat hangzott el. 
    Az esemény elsődleges célja az volt, hogy a Hit Gyülekezete által fenntartott iskolák diákjai között személyes kapcsolatok alakuljanak ki, hogy hosszútávon tudjuk egymás és diákszervezetünk munkáját segíteni.
    Reméljük mindenkinek egy tartalmas és élvezetes napot tudtunk biztosítani. Barátainkat, vendégeinket a jövőben megrendezésre kerülő programjainkra is visszavárjuk.

Pánczél Barnabás
Publikálta: Máté József
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium