BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
Bibliai Tematikus napok a Szávában: Hétfő
2011.02.03.
A Száva utcai gimnáziumban 2010. dec. 20-21 között Bibliai tematikus napok kerültek megrendezésre. Hétfőn a diákok 3 kiválasztott órára ülhettek be. A téma az adott tantárgy és a Biblia kapcsolata volt.

Héberre, énekre és kémiára ültem be. Ezek közül talán a kémia tetszett a legjobban. Érdekes volt a bibliát ebből a szemszögből megvizsgálni. A tesztek szerintem nagyon könnyűek voltak, de ahogy másoktól hallottam, szerintem ez csak az én véleményem. 
Egy 9.-es diák.

Nekem a héber óra tetszett a legjobban, nagyon érdekes és színes volt, sok új dolgot tudtam meg a nyelvről és egy-egy héber szóról. Egy szóban több dolog is el van rejtve, olyan dolgok, amikre a magyar szóból nem jövünk rá. Sok kijelentést vehetünk már azzal, hogy héberül el tudjuk olvasni az egyes szavakat.
S. Vivien

A bibliafordítás nagyon érdekes volt. Kulcsár tanár úr részletesen bemutatta a különböző bibliafordításokat, és némelyik pontos mását meg is nézhettük. A matek órára nagyon kíváncsi voltam, mivel el se tudtuk képzelni, hogy mi vár ránk és azt, hogy ez a tantárgy hogyan függ össze a Bibliával. Kiderült, hogy a mértékegységekről lesz szó - amik tömkelegével vannak a bibliában- és a héber számokról amikkel megkíséreltük a számolást is. Kicsit belekóstolhattunk a héber észjárásba. Nem mondom, volt már egyszerűbb dolgom, de nagyon érdekes volt . A tanárnő arra is beszélt, hogy a Bibliában nagyon pontosan vannak rögzítve a számadatok és a mértékegységek.   
Á. Bori
 
Héber, biológia és infó órákra mentem be. Nagyon érdekes volt számomra a biológia, a Biblia állatairól beszéltünk és azok szokásairól, a Példabeszédek alapján.  Ilyen állatok voltak pl.: a hangya és a sáska. Az informatika órán is új dolgokkal ismerkedhettünk meg. Bibliai keresőprogramokat néztünk meg, mint pl: az E-SWORD.
G. Barbi

Töri, Kémia, Héber... Mind szuper! Nekem kifejezetten tetszett, hogy ilyen módon is megközelítettük a Bibliát. A töri talán a legközvetlenebb, úgy értem, erről sokat hallunk, ha Bibliáról van szó, ez konkrétan Jeruzsálem történetével foglalkozott, nagyon érdekes volt, inkább átismétlése a már hallottaknak. Be kell valljam azonban, volt ami ebben a tesztben megfogott.. A kémia jelentette számomra a legritkább és egyben az egyik legkülönlegesebb élményt, mivel ezzel sosem foglalkoztam a Biblia olvasása során, még gondolatébresztő is volt, hogy jobban elemezzem az ilyen részeket is. Héberen pedig megdöbbentő volt hallani, hogy akár egy betű ismerete már mennyi mindenre nyithatja fel a szemünket a héber nyelvű Ige tanulmányozása során. Ezeknél a teszteknél nagyjából sikerült max pontszámot elérni, nem voltak nehezek, abszolút. Mind élvezhető volt.
A. Krisztina

Angol, ének és héber órán voltam benn. Érdekes volt istenhivő zeneszerzők bibliai történet adaptációival megismerkedni.
Egy 13.-os diák.
Publikálta: Diósy Anna
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium