BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
Bibliai Tematikus napok a Szávában: Kedd
2011.02.11.
A Száva utcai gimnáziumban 2010. dec. 20-21 között Bibliai tematikus napok kerültek megrendezésre. Kedden a diákok sport, kézműves illetve bölcsész csapatokra lettek osztva. Délután a színdarabokat adták elő. Az alábbiakban iskolánk néhány diákjának véleményét olvashatják.
SPORTOLÓK
A feladat az volt, hogy egy kapott térkép segítségével el kellett jutni a kijelölt állomásokra. Végül az a csapat (osztály) nyert, aki először végzett. A helyszínek városok voltak Pál apostol 2. missziós útjának helyszínei. Szerintem jó volt a csapat munka, habár a fiúk nem vették annyira komolyan, csak egy kicsit hideg volt és eset a hó. Az állomásokon, a menetlevélen  be kellet színezni  a város melletti üres mezőt egy zsírkrétával.
K. Csenge
 
KÉZMŰVESEK
A mi osztályunkra Pál jutott. Remek választás, ha nehéz volt összerakni a színdarabot eleinte, inkább abból adódott, hogy nem győztük kiválasztani a sok eseményből hogyan csináljunk egy tökéletes 5perces sűrítményt. De azt hiszem, a 49 pont arról árulkodik, hogy ez sikerült. Én végül a tablókészítésben vettem részt, színes, jó munka volt. Végső soron pedig kézművesedtem, ami számomra azt jelentette, hogy a Pál társashoz kérdéseket gyártsak. Időhiány miatt izgalomból bőven kijutott, de hasznos is volt.
A. Kriszti
 
A második nap reggel befejeztük az előző napi tablót, Gedeonról, majd egy kis idő múlva kezdtük a társasjáték készítést, ugyanis ez a feladat volt a következő. Egy pár fős csapatban kezdtük el a társasjáték elkészítését. Voltak, akik a kéréseket írtak a játékhoz,voltak akik magát a pályát és voltak akik a bábukat készítették. Végeredményképpen nagyon jó pontokat kaptunk mindkét feladatra.
Nagyon jól haladtunk a feladattal, eközben az osztály másik része bölcsészeten vagy sportfoglalkozáson vehetett részt.
Mindent összevetve nagyon jó lehetőség volt arra, hogy az osztály jobban összehangolódjon.
G. Barbi
 
Eredetileg nekem társasjátékot kellett volna készíteni, de nagyon sokan voltak, így a segítségemre már nem volt szűkség. Váratlanul adódott egy felkérés, az Illésről szóló színdarabba hiányzott a fenyőfa.  Elvállaltam. Meg kellett türtőztetnem magam, hogy ne kezdjek el rögtön nevetni, mivel egy mű karácsonyfa ág volt rám tekerve, és a sapkámra egy papírból kivágott levél volt tűzve. Egy fa állását is nehéz volt imitálni. Az előadás után többen is megdicsértek, még Hollywood-i ajánlatokkal is kecsegtettek.
O. Adrien
 
A második nap társasjátékot készítettünk, Dávidról. Szerintem egész jól sikerült és nagyon élveztük.
S. Vivien
 
A legjobb program véleményem szerint a színjátszás volt, de nem azért, mert jobban megismertette a történeteket velünk, hanem inkább csapatépítő és szórakoztató funkcióval bírt. Én ugyan a kézműves csapatban voltam (plakát, meg társasjáték készítés), melynek feladatai, kissé a Tekeresi tábor gyermekfoglalkozásait juttatták az eszembe, de jól összehozták az osztály tagjait. A szünet előtti levezetőnek nem volt rossz a Bibliai napok, de legközelebb szívesen látnék komolyabb, nagyobb érettséget megkövetelő, és a bibliaismeretünket növelő programokat.
13. osztályos tanuló
 
BÖLCSÉSZEK 
Fele sem igaz.Ez a program nagy meglepetés volt számomra, hiszen nem erre számítottam. Iskolánkba látogatott Mr. Indiana Jones, ami igazán megtisztelő volt számunkra, és Mr. von Wicc úr, aki pont azokról a témákról írt könyveket, amivel kapcsolatosak a kérdések voltak, puszta véletlenségből. Egy üzletasszonyt is körünkben köszönthettünk, aki kitudja mennyit vesztett részvényei értékéből. Mivel egyetlen fontos üzleti hívást sem mulaszthatott el, ezért külön jól jött a közelben lévő T-Mobile torony. A játék menete a következő volt: mi osztályonként választhattunk egy bibliai személyt, és egyet a 3 szimpatikus ember közül, aki válaszolt a kérdésre. 3 ember, 3 féle megközelítés. Az érvek a businesstől az ásatásokig vezettek, de vajon kinek van igaza? Ezt kellett nekünk eldöntenünk, mert soknak a fele sem volt igaz. A válaszokat a jól bevált papír formátumba mentettük, amik kiértékelése után pontokat kaptunk. Az egész “műsor” nagyon szórakoztató volt, memóriánk pedig egészen felfrissült. Köszönet érte a színészeknek, vagyis iskolánk tanárainak: Makkai Ferencnek, alias Indiana Jonesnak, Varga Eszternek- a cégvezetés koronázatlan királynőjének, és Grüll Tibornak, vagyis Dr. von Wicc úrnak, aki sohasem viccel.
N. Gabriella
 
Talán mind a két nap programjai közül a fele sem igaz verseny volt a legjobb, a hangulat itt is nagyon jó volt. Vicces volt látni tanárainkat más bőrébe bújva viccelődni. Karaktereik hiteles alakítása mellett próbáltak minket rávezetni vagy éppen eltéríteni a helyes megoldástól. 
Az egész tematikus nap nagyon érdekes és élvezetes volt.
Á. Borbála
Publikálta: Diósy Anna
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium