BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Diák
Siker egy dohányzás ellenes diák videópályázaton
2011.03.03.
Bodza Máté 7. E osztályos diákunk a korcsoportjában III. helyezést ért el a www.leszokasvonal.hu oldalon beérkezett szavazatok alapján! Bodza Máté III. helyezése után az osztálya is oklevélben és nyereményben részesül: 10.000 Ft értékű könyvcsomag, amelyet a nyertesek tetszőlegesen állíthatnak össze egy internetes könyváruházban


Lezárult a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ általános- és középiskolai diákoknak szóló videó pályázata.
 
A Dohányzásról Leszokást Támogató Központ lassan másfél éve a dohányzás elleni küzdelem aktív résztvevője Budapesten és a leszokás vonalnak (1-393-5170) köszönhetően az egész országban is. Célja, hogy térítésmentesen igénybe vehető szolgáltatásaival,minél több dohányosnak segítsenmegszabadulni a cigarettától. A speciálisan képzett szakemberek készséggel és bizalommal állnak a dohányosok rendelkezésére!
A közelmúltban a Központ általános- és középiskolai diákoknak szóló videó pályázat meghirdetésével kívánta megszólítani a fiatalokat, szüleiket és a környezetükben élő dohányzó felnőtteket.
A „Hogyan vennéd rá a felnőtteket a dohányzásról való leszokásra?” témában
készített videókat január 31-ig lehetett beküldeni. A pályázat 276.000 Ft összdíjazású. A diákokon kívül díjazásban részesülnek a felkészítő tanárok vagy a diákok osztályai is. A YouTube-ra feltöltött videók közül a legnépszerűbbek és a február 1.-28-ig a www.leszokasvonal.huoldalon legtöbb szavazatot kapottak közül kerülnek ki a helyezettek.
 
Ez idáig több mint 8000 szavazat érkezett a www.leszokasvonal.huoldalon a különböző videókra. A szavazás első két hetében (február 1-14.) a honlaplátogatók száma meghaladta a 9000 főt ebből 5000 internetező új látogató volt. A videó pályázatnak köszönhetően nagymértékben megnövekedett az érdeklődés a Központ térítésmentesen igénybe vehető szolgáltatásai iránt. A regisztrációk száma (azaz azoké, akik segítséget kérnek) átlagban megháromszorozódott, de volt olyan nap, amikor ötszörösére nőtt.
 
A győztesek 2011. március 9-én a Dohányzásról Leszokást Támogató Központban ünnepélyes díjátadón vehetik át nyereményeiket. A díjátadón Dr. Beneda Attila a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Egészségügyért Felelős Államtitkárságának kabinetfőnöke és a média több résztvevője is képviselteti magát. Bodza Máté is itt veheti át díját.

Máté filmjét itt tekinthető meg:
Publikálta: Horváth András
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium