BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Fenntartónk
2010.11.24.
Iskolánk a Hit Gyülekezete első alap- és középfokú oktatási intézménye, mely a neves magyar protestáns reformer, Bornemisza Péter nevét viseli.

A Hit Gyülekezete egy magyarországi alapítású és központú, zsidó-keresztény kinyilatkoztatáson alapuló egyház, a pünkösdi–karizmatikus mozgalom Magyarországon legjelentősebb és Európában is kiemelkedő képviselője. Az 1979-ben kis imacsoportból indult gyülekezet dinamikusan növekvő felekezetté vált, ma már az országhatárokon túl is vannak közösségei. A személyi jövedelemadó egy százalékát felajánlók száma a negyedik legnagyobb a hazai felekezetek közül. Vezető lelkésze Németh Sándor.

„Bölcsesség, tudomány, természetes képzettség valamint időtálló erkölcsi értékek: ezek azok az alapelvek, amelyeket nagyon fontosnak tartunk, hogy az oktatási intézményeinkben középpontba kerüljenek s az oktatási-nevelési munkában integráltan megjelenjenek.” (Németh Sándor)

Az iskola mindenki számára nyitott, aki annak erkölcsi és szakmai alapelveivel egyetért. Az elmúlt években végzett tanulók 70-95 százalékát vették fel egyetemekre és főiskolákra.


Kapcsolódó hivatkozások:
Hit Gyülekezete
Németh Sándor

Publikálta: Adminisztrátor
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium