BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Legfrissebb fontos tájékoztatás a koronavírus kapcsán
2020.03.10.
Legfrissebb fontos tájékoztatás a koronavírus kapcsán
Kedves Szülők, Kollégák és kedves Diákjaink!
 
Kérjük Önöket, olvassák el figyelmesen a koronavírus járvánnyal kapcsolatos alábbi tájékoztatásunkat. Jelen levelünk korábbi két előző levelünkhöz képest új információkat is tartalmaz, a Nemzeti Népegészségügyi Szolgálat tájékoztatásai, az Operatív Törzs ajánlásai valamint orvosok ajánlásai alapján készült.
Felhívjuk a kedves szülők,diákjaink  és munkatársaink figyelmét, hogy a megbetegedések megelőzése közös érdekünk, ezért kérjük, az alábbi szabályok szerint járjanak el, a gyermekek, diákok, dolgozók és az egész közösség védelme érdekében, valamint azért hogy a súlyosabb intézkedéseket elkerülhessük, tartsák be a tájékoztatónkban foglaltakat.
  1. Nyomatékosan kérjük munkatársainkat, a szülőket és diákjainkat hogy amennyiben nem feltétlenül szükséges ebben az időszakban ne utazzanak külföldre.
  2. Amennyiben fenti kérésünk ellenére mégis külföldre utaznak, kérjük, ne keressék fel az iskolát és gyermekeiket is tartsák otthon abban az esetben is, ha a családból csak egy valaki járt külföldön és a gyermek nem. A koronavírus a lappangási ideje alatt is fertőz, vagyis a kb. kéthetes tünetmentes időszakban is továbbadható.
  3. A szülőket kérjük, ha iskolás, óvodás gyermekük fejfájásra, rossz közérzetre, torokfájásra panaszkodik vagy hőemelkedése, láza van, tartsák otthon a gyermeküket, amíg a panaszok el nem múlnak. Betegség után csak tünetmentes napok leteltével menjenek iskolába, óvodába, betegen ne. Igazolt távollétet jelentenek a levélben felsorolt távolmaradási okok mind diákjaink, mind munkatársaink esetében hazatérésüket követő két hétig.
  4. Az Intézmény további intézkedésig felfüggeszt, elhalaszt minden határainkon belüli és határainkon kívüli osztálykirándulást, csoportos programot, aktivitást, ami az iskolán kívülre irányul. Utasítjuk ezen programjaink felelőseit, hogy az Intézmény vezetésével működjek együtt, és mondják le, halasszák el a programokat.
  5. Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Intézmény minden épületének bejáratához fertőtlenítő szert helyeztünk el, kérjük, hogy az épületeinkbe történő be- és kilépésnél a fertőtlenítőszer mellett lévő tájékoztatás szerint használják a szert kezük fertőtlenítésére. (A fertőtlenítőszer szembe nem kerülhet.) Intézményünk takarítói a kilincseket továbbá a gyakran érintett tárgyakat a nap során rendszeresen fertőtlenítik.
  6. Kérjük az Intézményünkbe érkezőket az alapvető higiéniai szabályok betartására. Kérjük, mossanak gyakran kezet, kerüljék beteg emberekkel történő kontaktust.
  7. Kérjük, hogy tömegközlekedési eszközök használatát követően, oktatási épületbe vagy hazaérve azonnal bő meleg szappanos vízben mossanak kezet és arcot. Kérjük, hogy koszos kézzel ne nyúljanak a szájukhoz, tüsszentéshez, köhögéshez egyszer használatos zsebkendőt használjanak. Nagyon fontos, hogy ne a kezükbe köhögjenek, ha nincs zsebkendőjük, inkább a könyökhajlatba tüsszentsenek, köhögjenek.
  8. Javasoljuk, hogy a közvetlen érintkezési formákat kerüljék – találkozásnál, búcsúzásnál kézfogás, puszi stb.
  9. Kérjük, kövessék az illetékes állami szervek előírásait, javaslatait.
Köszönjük együttműködésüket, és mindenkinek jó egészséget kívánunk, tisztelettel:
Budapest, 2020. március 10.
Horváth András
igazgató
Publikálta: Turóczi Gábor
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium