BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Gazdálkodj okosan!
2014.10.16.
Évfolyamonként változatos feladatok és programok várták a gyerekeket, melyre izgatott örömmel készültünk mindannyian.Ezúton is köszönjük az aktív szülői segítséget!
A tematikus napot megelőzte egy pénztervezési iskolai pályázat, amire több száz ötletesebbnél-ötletesebb pályamunka érkezett.
Az első helyezettek  Szabados Laura 3. a és Grüll Abigél 4.d osztályos tanulók lettek, akiknek nyertes bankóját „forgalomba” is helyeztük.
Az 1-2. osztályban a piacgazdaság alapjait fektették le a tanulók játékos formában, a cserekereskedelem kipróbálásával.
3. osztályokbanfelélénkült a piaci hangulat, és szituációs játékban élhették át az eladó-vevő feladatkörét, illetve megfigyelők tesztelték, hogy milyen is egy jó eladó? A reklám fontosságát is kipróbálhatták, melyre hosszas megbeszélésekkel, stratégiai tervekkel készültek fel. Voltak, akik mégis meglepték vásárlóikat új reklámfogásokkal, mint az ajándék csoki, vagy villogó lámpa.
A 4. osztályokban a piacgazdaság élénkítése mellett „túlélni” is kellett, elképzelni egy robinsoni helyzetet a lakatlan szigeten. Némi kimentett felszereléssel és lelkes csapattal kellett a túlélési stratégiát megbeszélni, kidolgozni. Ízelítőül egy-két kérdés a csoportfeladatból:
„Kell-e vezető? Ki legyen az? Mi történik azzal, aki nem csinál semmit? (miért nem csinál semmit???)
Mit vettetek figyelembe a végleges döntés meghozatalánál? Mit fogtok termelni és hogyan?”…..
Eközben a tornateremben évfolyamonként is versenyezhettek a gyerekek, az „Óriás társasjáték”-ban.
Itt egy-egy tanuló volt a „bábu”, óriás dobókockával dobtak, és léptek a dobás szerint.
Az a csapat mehetett tovább, akik megoldották a feladatokat. Ezek között volt matekos szöveges feladat, képlabirintus, egy rövid vers gyors megtanulása, és „zsákba gyümölcs”…..
Gratulálunk a nyertes osztályoknak, akik elsőként értek a célba!
Köszönjük minden alsós tanárnak a lelkes munkáját, valamint a tanulóknak az aktív részvételt, és a vidám Gazdálkodj okosan! Tematikus napot!
Balogh Krisztina, Longauer László
Publikálta: Papp Zoltán
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium