BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Még egy kicsit az óévről…
2015.01.10.
Túl a szülői értekezleten és a fogadóórákon, de még a nyílt napon is túl… a XVI. kerületen innen, az Újszász utcában vannak tanítók, akik nem elégednek meg a hagyományos kapcsolattartási formákkal, hanem mernek nagyot álmodni. Aztán még nagyobb lesz belőle.
Jó volt együtt
 
A téli szünet előtti utolsó napon fordult a kocka az 1.A-ban. Ezen a napon nem a gyerekek produkáltak, hanem a szülők tartottak kiselőadást, vezettek foglalkozást és olvastak mesét. Segítettek a nap szervezésében,  a programok gyakorlati megvalósításában, vidám jelenlétükkel részesei lettek az iskolai életnek.
Izgalmas nap volt, ezt még a folyosón is lehetett érezni….. Ugyanis elterjedt a hír,” hogy valami van az 1 A-ban, mert rendőr van az osztályban”.  Igen, volt valami: a Rendészeti Szakközépiskola egy növendéke beszélt arról, hogyan válhat egy diák rendőrré. Láttuk az egyenruháját, felpróbáltuk a sapkáját, megtanított bennünket menetelni, tisztelegni.
Az osztály egyik tanulóját nagyon érdekli a robotkutatás, a robotokkal végzett kísérletek. Erről tartott ppt-s kiselőadást. Édesanyja pedig bemutatta a cégük által fejlesztett szívműködést vizsgáló programot.
Levezetésképpen visszatértünk a mesék világába: A kerek erdő meséi közé látogattunk Bruckner Szigfridékhez. Lázár Ervin művéből olvasott részt egy anyuka. Mesteri előadásmódját nagyon élveztük.
Hálásan köszönjük a szülőknek a közreműködést, nagyon jó volt együtt tölteni a napot!

Opauszki Lászlóné  1.a osztály

Sok szülő bejött az iskolába és együtt csomagolt ajándékot rászoruló gyerekeknek, amit ismeretlen gyerekek számára juttattak el. Aztán a folytatódó különleges JÁTÉKNAP keretében együtt szívószálat fűztek fel, csokit ettek versenyre, majd egy jót ACTIVITYZTEK. De ez még nem a vége volt!
Gitárszó egy édesapa pengetőjéből valamint mese egy édesanyától kedvenc meséskönyvéből. Azt is megtudtuk, hogy a könyv borítóján lévő kép tehet róla, hogy ez lett a kedvenc.
Ennyit dióhéjban.
Szeretnénk ha az újév is legalább ilyen színvonalas programokkal kezdődne és folytatódna…

Kátai Rita  1.c osztály
Publikálta: Papp Zoltán
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium