BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
A Szent Pál Akadémia volt 2014 legjobbja!
2015.01.16.
A 2014 legjobb budapesti csapata versenyben azok a csapatok vehettek részt NB1- BLSZ2-ig, amelyek a 2013/14-es bajnokságban dobogón végeztek, vagy a BLSZ3-ban bajnokok lettek, ezen felül szintén NB1-BLSZ2-ig azok, akik a 2014/15-ös évad őszi szezonja után dobogós helyen álltak. Rajtuk kívül lehet szavazni a Magyar Kupa győztesére, és a Budapest Kupa győztesére is.
A kritériumok tehát eleve adták azt, hogy olyan csapat semmiképp sem nyerhetett, amely nem érdemli ki a címet. 2013-ban  a legjobb csapat  1000 leadott szavazat után a Csepel FC lett, amely a háromcsoportos NB3. első félévében remek szezont futott. A kék-piros csapat volt minden évben megrendezett játékunk első győztese!
A 2014-es befutó 2500 leadott szavazatot követően a BVSC-vel folytatott kemény szavazóverseny után a Szent Pál Akadémia FC lett!

A Szent Pál 2014-ben harmadik helyen zárt a BLSZ2-ben, a dobogóról a sokáig a bajnokságot is vezető Gázgyárt szorította le. A bronzérem nyárra nagyon kifényesedett, mivel az NB3-ból egyetlen budapesti csapat sem esett ki, viszont a BLSZ1-ből pedig feljutott a III. Kerület, legjobb BLSZ2-es automatikusan nem feljutó csapatként a Szent Pál Akadémia kerülhetett fel a BLSZ1-be!
A Szent Pál a nyáron jelentős erősítéseket nem hajtott végre, ennek ellenére az őszi szezon után bőven megvan az esélye arra, hogy megragadjon a legmagasabb budapesti amatőr osztályban!
SZENT PÁL AKADÉMIA 740 szavazat
BVSC 728 szavazat
VASAS 184 szavazat
IKARUS BSE 183 szavazat
THSE-SASHALOM 115 szavazat
1908 SZAC KSE 104 szavazat
ASR GÁZGYÁR 88 szavazat
PÉNZÜGYŐR SE 61 szavazat
III. KERÜLETI TVE 57 szavazat
FTC 42 szavazat
 

 A Szent Pál Akadémiánál felfelé tekintenek!

A PestiFoci.hu 2014 legjobb budapesti csapata címen elindított szavazását a Szent Pál Akadémia FC nyerte, ehhez Magyary Ferencnek a klub szakosztályvezetőjének gratuláltunk, az alábbiakban a vele készített beszélgetésünket olvashatjátok.
- Mit kell tudnunk a Szent Pál Akadémia labdarúgó szakosztályának jelenlegi állapotáról?
- 1999-ben kezdtük a versenyzést. A felnőtt csapatunk ekkor indult el először a BLSZ4-ben. Onnan lépegettünk fölfelé. Budapest legmagasabb osztályába 2014-ben jutottunk fel. Eközben folyamatosan felépítettük az utánpótláscsapatainkat. Jelenleg U7 – U19-ig megvan minden csapatunk. Emellett felnőttben is van egy második csapatunk is, valamint a női- és az Old Boys bajnokságban is képviselteti magát az egyesület.
Hozzávetőlegesen 250-en futballoznak a Szent Pál Akadémia színeiben.
- Mióta volt tervben, hogy a felnőtt csapat a BLSZ1-be jusson?
- Az elejétől kezdve tervben volt. Úgy indultunk el, hogy minél feljebb szeretnénk jutni.
Mindig mindenféleképpen a továbblépésben gondolkoztunk, és gondolkozunk most is. Nem elégszünk meg azzal, ahol tartunk, de nyilván nem is esztelenül törünk előre.
- Akkor gondolom, hogy annak ellenére, hogy hátul nagy a verseny a BLSZ1-ben, ezúttal sem a Szent Pál igazolásaitól lesz hangos a PestiFoci?
- Kezdettől fogva arra figyeltünk, hogy egy szerves fejlődés legyen. Egyrészt a különféle igazolásoknak nem is lenne meg az anyagi háttere, másrészt én azt a magyar labdarúgásban egy ideje tapasztalt dolgot, hogy volt NB-s játékosokkal próbálják elérni csapatok a célokat, nem preferálom. Semmit nem ér az, hogy 2-3 évig fenntart valaki egy mesterkélt eredményességet, feljut a csapata, ahova szeretné, majd mint a luftballon szétesik, több osztályt visszacsúszik, és mindent kezdhet előröl.
Mi olyan srácokkal játszunk, akik egyrészt keresztények, Jézus Krisztusnak kötelezték el az életüket, és ezt mutatják a pályán és azon kívül is.
Vannak olyanok is, akik barátokon keresztül jönnek hozzánk, de olyan igazolásaink nem szoktak lenni, akiket külön mi keresünk meg.
Elsősorban a saját utánpótlásunkból hozunk fel labdarúgókat, vagy éppen olyan is van, hogy visszajönnek hozzánk játékosok, akik nálunk nevelkedtek.
A Szent Pál Akadémia erejét pont ez adja, hogy olyan labdarúgóink vannak, akik vagy azért vannak itt, mert itt szeretnének játszani, mert tetszik nekik az, hogy egy keresztény csapatban játszhatnak, vagy pedig azért mert megtetszett nekik ez a csapat, megfogta őket ez a klub.
- Az a klub, amely most megmutatta az erejét, hiszen a honlapunk által kiírt 2014 legjobb budapesti csapata versenyben, a legtöbb támogató szavazatot a Szent Pál Akadémia kapta.
- Igen, ahogy említettem, sokan vannak nálunk azért, mert megfogta őket a mi egyesületünk.
Egy normális klubnál ez így kell, hogy működjön.
Ez a szavazás részben arról is szólt, hogy melyik klub igazi klub. Meg lehetett mutatni azt, hogy ez a klub nem egy olyan gyermekmegőrző, ahova megy a szülő és beakassza a gyereket, mint a kabátot, hanem, hogy van egy olyan közösség, amely a klub mellett áll, mögött áll, vagy a klubot alkotja. A BVSC-vel nagy versenyt folytattunk, büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen nagy múltú klub előtt tudtunk végezni, és hogy a Pestifoci szavazásán mi lettünk 2014 legjobb csapata.

-Akkor beszéljünk is a 2014-es évről. A Szent Pálnak a BLSZ2-ben sokáig nagyon jó esélye volt arra, hogy elérje az első két hely valamelyikét, amely automatikusan a feljutást jelentette volna csapat számára, végül a bronz is csak egy jó hajrával jött össze. Igaz, a harmadik hely viszont nagyon felértékelődött a nyáron, hiszen úgy alakult, hogy mivel NB3-as kieső nem volt, a III. Kerület viszont feljutott a harmadosztályba, így az Önök csapata is a BLSZ1-ben folytathatta a szereplést.
- Az elmúlt évet nagyon sok hibával hoztuk le, viszont amikor elúszott a feljutás, a csapat megmutatta a tartását, az utolsó pillanatig együtt maradtunk, és küzdöttünk. Ezért is sikerült befutnunk végül a harmadik helyre.
Nagyon egyben voltunk a szezon végére. A bronzéremhez, és végül a feljutáshoz a Gázművek elleni sikerünk nagyon kellett, de a céljaink eléréséhez a végén már nem csak mi kellettünk, sokat köszönhetünk a Csillaghegynek is…. Érdekesség, hogy a CSMTE, úgy verte meg a Gázgyárt, hogy a kapujukban a mi kapusedzőnk védett nagyon jól, aki 40 évesen kényszerből kellett beugorjon erre a meccsre.
-Ugyanakkor gondolom, nem csak mi láttuk úgy, hogy a csapat érett volt az osztályváltásra, és most is képes lehet megtartani a helyét a BLSZ1-ben?
- Az elmúlt három évben, mióta Kardos József –akinek nagyon sokat köszönhetünk- nálunk edzősködött, a meccseink kétharmadát már könnyebben hoztuk a BLSZ2-ben. A csapat mindenképpen érett volt a feljutásra.
A BLSZ1 és a BLSZ2 közötti különbség azonban érezhető, hiszen itt már könnyű meccseink nem voltak. Az ősz végére azért kezdtünk felegyenesedni, és úgy gondolom, hogy a tavasszal nem lesz gond a bennmaradás kiharcolása.
- A Budapest válogatottba a Szent Pál Akadémia két játékost is adott, akik 2014 decemberében a megyei válogatottak tornáján a csapattal egyetemben remekül is játszottak.
- Nagyon örülök a Budapest válogatott sikerének, már csak azért is, mert a budapesti osztályokat folyamatosan írták le a különböző megyei osztályokhoz képest. Ez többek között azért is van így, mert vidéken több volt a pénz az alsóbb osztályú csapatoknál. Ugyanakkor most ez a csapat bizonyította, hogy nem tartunk semmivel sem lejjebb, sőt.
Annak pedig külön örülök, hogy ennek a sikernek két játékosunk is részese volt.
Lukácsi Áront az utolsó, Hegyvidék elleni bajnokink után szúrta ki Bajzik József, Hollósi Mátyást pedig már régebb óta figyelte.
Utóbbi nálatok is többször volt a mezőny legjobbja, és tényleg sokszor játszott is jól, néha azért voltak kutya rossz meccsei is. Összességében a csapat nagy erőssége volt.
Ez is mutatja, hogy vannak még kvalitások a csapatunkban.
A következő években nem két játékost szeretnénk adni majd a válogatottba, hanem négyet-ötöt.
- Visszatérve a Szent Pál Akadémiára… Miért fontos, hogy a BLSZ1-ben szerepeljen a felnőtt csapat?
- Nem fontos ez! Fontosabb az NB3., annál fontosabb az NB2., annál pedig az NB1!
Keresztény csapatként az a legfontosabb, hogy amilyen lehetőségünk van, amilyen tehetségünk van, abból a legjobbat, a legtöbbet hozzuk ki.
Jelenleg stabilizálni kell a helyzetünket ebben az osztályban, és úgy kell dolgoznunk, hogy közben a továbblépés lehetőségét folyamatosan meg tudjuk teremteni.

Forrás: pestifoci.hu
Publikálta: Papp Zoltán
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium