BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Aranyos lányok a kerületi diákolimpián
2016.11.21.
Aranyos lányok a kerületi diákolimpián 2016.11.17-én csütörtökön került sor a 2002-2003-ban született lányok XVI. kerületi általános iskolák közötti kosárlabda bajnokságára.
Aranyos lányok a kerületi diákolimpián

2016.11.17-én csütörtökön került sor a 2002-2003-ban született lányok XVI. kerületi általános iskolák közötti kosárlabda bajnokságára.

A Szerb Antal Gimnáziumban megrendezésre kerülő kupára négy iskola csapata képviseltette magát. Az első mérkőzést a Bornemisza Péter Általános Iskola lányai játszották a Táncsics Mihály Általános Iskola lányaival, ami már rögtön az első elődöntőt is jelentette. Lányaink nem fukarkodtak a sportág szépségével és látványosságával, hamar megszerezték a vezetést és kiegyensúlyozott, sziporkázó játékkal, könnyed győzelemmel biztosították helyüket a döntőbe, 52 pontos különbséggel jelezték (62-10), hogy a legfényesebb érmet szeretnék hazavinni.
A hosszabb pihenő után a döntőben a Batthyány Ilona Általános Iskola tanulói jöttek, akik már a mérkőzés elején érdeklődtek, hogy a lányaink játéktudását egyesületi háttér is biztosítja-e? Azt persze talán kevesen tudták, hogy a Szent Pál Akadémia kosárlabda szakosztályánál 10 fő, valamint egy-egy fő a Vasas-nál és a Csata DSE-nél kosarazik. Ezek után már meg sem lepődött senki, hogy a záró felvonásban 41-10-re győztünk, megérdemelten megszerezve az Iskolának az idei IV. korosztályos lány Kupát és maguknak egy csillogó aranyérmet.

A csapat egységét és eredményességét az is bizonyítja, hogy mindegyik lány szerzett pontot és együtt ünnepelték és köszönték meg az Úrnak a diadalt. Mert a HIT győz!

Köszönjük Reményi László kosároktatónak is a felkészítést és a sikeres szereplést!

Végezetül pedig legyen itt a lányok névsora és a dobott pontjaik száma:

Kardos Kata 14 pont, Kürti Dalma 14 pont, Schneider Dalma 16 pont, Kiács Dorina 14 pont, Ferentzi Noémi 12 pont, Abaházi Hanna 12 pont, Szokody Blanka 9 pont, Mikecz Pálma 4 pont, Dutka Eszter 4 pont, Frits Anita 2 pont, Csürke Abigél 2 pont, Fabini Eszter 2 pont.
 
Bakk István
Csatolt fájlok:
Publikálta: Papp Zoltán
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium