BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Olvasni jó? Nagyon!
2017.06.02.
Nemrég beszámoltunk arról a programról, melynek keretében osztályunkban a szülők általi meseolvasással is igyekszünk az elsős gyerekeket meggyőzni arról, hogy az olvasás jó, a könyvek élményeket adnak.
Olvasni jó? Nagyon!
 
Nemrég beszámoltunk arról a programról, melynek keretében osztályunkban a szülők általi meseolvasással is igyekszünk az elsős gyerekeket meggyőzni arról, hogy az olvasás jó, a könyvek élményeket adnak. Csak választani is tudni kell!! Éppen ezért, miután már megismerkedtünk az iskolai könyvtárral, be is iratkoztunk, s megtanultuk - pontosabban  tanuljuk -, hogy hogyan érdemes kölcsönözni, s mennyi időre. Nem is olyan egyszerű válogatni a sok érdekes és látványos könyv között! 
 
Hogy kitekintsünk az iskolán kívülre is, ellátogattunk a kerületi könyvtárba. A gyerekek ámuldoztak a sok könyv láttán. A szépen felújított helyen a könyvtár hasznáról, használatáról beszélgettünk, majd bábozással kísért felolvasást hallgattunk.
 
Majd újra jöttek a szülők és diákok közti meghitt percek a felolvasások alatt.  Szülői kezdeményezésre az alsó tagozatosok számára író-olvasó találkozót tartottunk Kanizsa József íróval, költővel, kritikussal. Nagy élmény volt hallgatni Józsi bácsit a sportról,  kitartásról (sérülések ellenére), küzdelemről, a magyar tájak szeretetéről, a magyar nyelv szépségéről, az olvasás és a könyvek fontosságáról, valamint hallgatni a szavalását. Józsi bácsit gyermekverseivel, illetve egy negyedikes tanuló saját versének elmondásával köszöntöttük. Lehet, hogy a költővel találkozott a leendő költőnő?? Nagy dolog élőben találkozni egy íróval!
 
Köszönjük mind a szülőknek, mind az iskolának, hogy ezek a programok megvalósulhattak!
 
S  íme néhány vélemény a gyerekektől az író-olvasó találkozóról:
 
"Majdnem sírva fakadtam,  amikor mondta a pillangós verset, olyan jó volt."
 
"Tetszett, amikor mesélt a gyerekkoráról, amikor focizott."
 
"Tetszett, amikor Zoé felolvasta a versét, amit az író bácsinak írt."
 
Kátai Rita 1.C osztály
 
Köszönjük a program megvalósulását Kátai Rita és Opauszki Éva szervezőknek!
 
Publikálta: Papp Zoltán
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium