BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Budapest háromszázhetvenöt általános iskolájából a húsz legjobb között a Bornemisza
2017.06.16.
A lista nyolc év (2008-2015) országos kompetenciamérései alapján készült az iskolai munka úgynevezett hozzáadott értéke alapján. Mindkét kompetenciamérésben szereplő tárgyból - matematikából és szövegértésből (anyanyelv) - a legjobb húsz általános iskola között van iskolánk. A kutatók a 2008 és 2015 közötti matematikai és szövegértési kompetenciamérés adatait dolgozták fel.
A Kutatás eredményeit Eduline tudósítása és és a Hétfa Kutatóintézet cikke alapján közöljük.

"Eredményeink azt mutatják, melyik iskolák diákjai érik el a legjobb eredményt az országos kompetenciamérésen, ha a gyerekek társadalmi hátterének hatásait statisztikai módszerekkel kiszűrjük az adatokból (...) Budapest 23 kerülete közül 14 kerületből került be iskola a legjobbak közé..." - olvasható a Hétfa Kutatóintézet magazinjában az Összképben

A lista az országos kompetenciamérések 2008 és 2015 közötti eredményeire épül - a kompetenciaméréseket 2006 óta ugyanis minden év májusában megírják a hatodikosok, a nyolcadikosok és a tizedikesek matematikából és szövegértésből. A tesztek nem a tárgyi tudást mérik, hanem  azt, hogy a diákok az iskolában tanultakat tudják-e alkalmazni. A diákok egy ún. tanulói kérdőívet is kapnak, azt a szüleikkel együtt töltik ki - ebben a tanuló szociokulurális hátteréről szerepelnek kérdések, de a válaszadás önkéntes.

Budapest 20 legjobb általános iskolája

A kutatóintézet a hatodikosok kompetenciamérésének eredményeit használták a számításokhoz, a következő listákon abc-sorrendben szerepel a 20 legjobb eredményű budapesti általános iskola.

Forrás: Összkép.hu
Publikálta: Horváth András
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium