BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
SZÉPOLVASÁSI VERSENY
2018.05.23.
SZÉPOLVASÁSI VERSENY Az Olvasás évéhez kapcsolódva szépolvasási versenyt rendeztünk az alsó tagozat számára az Újszász utcai intézményben.
SZÉPOLVASÁSI VERSENY

Az Olvasás évéhez kapcsolódva szépolvasási versenyt rendeztünk az alsó tagozat számára az Újszász utcai intézményben.

A versenyt megelőzően az előválogatás során nemcsak az osztályokon belül, hanem az osztályok között is versenyeztek a gyerekek. Évfolyamonként azok az osztályok, ahol a legtöbben jelentkeztek, jutalomban részesültek. Így érdemes volt azoknak is indulniuk, akiknek még esetleg nagyobb kihívást jelent a hangos olvasás, hiszen hozzá tudtak járulni osztályuk győzelméhez.

A szépolvasási versenyen az indulók két helyszínen évfolyamonként mérték össze tudásukat. Az ott kapott szövegeket rövid áttekintés után kellett értelmezve, élményszerűen felolvasniuk. Dicséret illet minden indulót, aki vállalta, hogy izgalmát leküzdve felolvas a közönségnek és a többtagú zsűrinek.

Helyezések:

I. helyezettek

Horváth Gréta 1.e
Újföldi Jonatán 2.e
Tusnády Sára 3.d
Viola Grácia 4.b

II. helyezettek

Pályi Napsugár 1.d
Apáti Máté 2.e
Iván Benjámin 3.c
Sedlmayer Dóra 4.b

III. helyezettek

Csabai Csillag 1.e
Sándi-Antal Lili 2.d
Samoila Zita 3.e
Joób Kristóf 4.e

Az osztályok előválogatásán 194 fő vett részt. A legtöbben (az osztálylétszámokhoz viszonyítva) az 1.b, 2.d, 3.d, 4.b osztályokból indultak. A győztesek örömmel vették át a tortákat.

Köszönjük az iskola vezetőségének, hogy támogatták a programot, az osztályfőnököknek az előválogatás lebonyolítását, a zsűri kiváló munkáját, s a versenyzőknek a részvételt! Reméljük, hogy ez az esemény is erősítette a résztvevőkben az olvasás, a könyvek szeretetét - mert olvasni jó!

Hollós Dalma, Kátai Rita
Publikálta: Papp Zoltán
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium