BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Nemzetközi atlétika verseny Dortmundban
2011.04.04.
Nyolc ország kilenc városának válogatottja versenyzett hétvégén a németországi Dortmund városában.
15. alkalommal rendezték meg Nemzetközi Gyermek és Serdülő versenyt Dortmundban. Budapest városát négy tanulónk is képviselte, az amúgy 45 fős válogatott csapatban. Az első napi verseny a városok közötti viadalon Fedor Benjámin magasugrásban és 4x100m váltóban szerzett aranyérmet, Kovács Abigél 4x200m váltóban második helyezést ért el. Hollós Illés súlylökésben, Szabó Pálma 800m-en gyarapította a csapat pontjait. A nap záró eseménye a díjkiosztó ünnepély volt, ahol a vándorkupát a Budapest csapata nyerte meg.
A másnapi versenyen saját korosztályukban mérhették fel erejüket diákjaink, ahol a környék összes atlétája közel 1000 versenyző vett részt a rendezvényen.
Eredmények:
Fedor Benjámin magasugrás 1.hely
Szabó Pálma 800m 2.hely
Hollós Illés 80m gátfutás 1.hely
Kovács Abigél 300m 5.hely
A szervezők 400 gyermek 40 kísérőt szállásoltak el a környékbeli iskola tantermeiben és tornateremében. A gyerekek nagyon élvezték a tömegszállást, volt lehetőség az idegen nyelveket is gyakorolni, hiszen sokszor beszélgethettek egymással a sportolók. Városnézés, bemutatkozó műsorok és színházi előadás is színesítette a programot. Nagyon jól éreztük magunkat, ha lehet jövőre is megyünk!
Publikálta: Kovács Réka
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium