BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Nemzetközi atlétika verseny Dortmundban
2011.04.04.
Nyolc ország kilenc városának válogatottja versenyzett hétvégén a németországi Dortmund városában.
15. alkalommal rendezték meg Nemzetközi Gyermek és Serdülő versenyt Dortmundban. Budapest városát négy tanulónk is képviselte, az amúgy 45 fős válogatott csapatban. Az első napi verseny a városok közötti viadalon Fedor Benjámin magasugrásban és 4x100m váltóban szerzett aranyérmet, Kovács Abigél 4x200m váltóban második helyezést ért el. Hollós Illés súlylökésben, Szabó Pálma 800m-en gyarapította a csapat pontjait. A nap záró eseménye a díjkiosztó ünnepély volt, ahol a vándorkupát a Budapest csapata nyerte meg.
A másnapi versenyen saját korosztályukban mérhették fel erejüket diákjaink, ahol a környék összes atlétája közel 1000 versenyző vett részt a rendezvényen.
Eredmények:
Fedor Benjámin magasugrás 1.hely
Szabó Pálma 800m 2.hely
Hollós Illés 80m gátfutás 1.hely
Kovács Abigél 300m 5.hely
A szervezők 400 gyermek 40 kísérőt szállásoltak el a környékbeli iskola tantermeiben és tornateremében. A gyerekek nagyon élvezték a tömegszállást, volt lehetőség az idegen nyelveket is gyakorolni, hiszen sokszor beszélgethettek egymással a sportolók. Városnézés, bemutatkozó műsorok és színházi előadás is színesítette a programot. Nagyon jól éreztük magunkat, ha lehet jövőre is megyünk!
Publikálta: Kovács Réka
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium