BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Jó tanuló jó sportoló
2011.04.06.
Az állam 407 beérkezett pályázatból választotta ki a 86 díjazottat
„A sikerhez ész és kitartás kell, ami elengedhetetlen szív nélkül” – mondtaRéthelyi Miklós  nemzeti erőforrás miniszter az idei díjátadón, ahol 86 fiatal tehetséget jutalmaztak.

A 86 díjazott sportoló között  vehette át az  elismerő oklevelet Ludvig Benjámin, a Bornemisza tanulója.

A magyar állam évente ítél meg díjat olyan általános- és középiskolásoknak,  egyetemistáknak és főiskolásoknak, akik mind tanulmányaikban, mind a nemzetközi sportversenyeken jól teljesítenek. A Jó tanuló - Jó sportoló díj a magyar diákok számára adható legmagasabb kitüntetés.

„Az állam 407 beérkezett pályázatból választotta ki azt a 86 díjazottat, akik képesek voltak felfedezni, majd legyőzni önmaguk határait” – fogalmazott Réthelyi Miklós, hozzátéve: továbbra is munkálkodni kell azon, hogy ezek a határok minél szélesebbek legyenek.

A sportban és a tanulásban is kiemelkedő eredményt elért diákokat köszöntő beszédében a miniszter kiemelte: a tanulás egy komoly befektetés, ám a tudatlanság sokkal többe kerül. A politikus hangsúlyozta: a győzelemért mindig, mindenhol meg kell dolgozni, ám - emlékeztetett – a fair-play elvéről soha nem szabad megfeledkezni, hiszen szabályok nem csupán a versenyeken, hanem azon kívül is léteznek.
Publikálta: Kovács Réka
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium