BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Iskolánk
Jó tanuló jó sportoló
2011.04.06.
Az állam 407 beérkezett pályázatból választotta ki a 86 díjazottat
„A sikerhez ész és kitartás kell, ami elengedhetetlen szív nélkül” – mondtaRéthelyi Miklós  nemzeti erőforrás miniszter az idei díjátadón, ahol 86 fiatal tehetséget jutalmaztak.

A 86 díjazott sportoló között  vehette át az  elismerő oklevelet Ludvig Benjámin, a Bornemisza tanulója.

A magyar állam évente ítél meg díjat olyan általános- és középiskolásoknak,  egyetemistáknak és főiskolásoknak, akik mind tanulmányaikban, mind a nemzetközi sportversenyeken jól teljesítenek. A Jó tanuló - Jó sportoló díj a magyar diákok számára adható legmagasabb kitüntetés.

„Az állam 407 beérkezett pályázatból választotta ki azt a 86 díjazottat, akik képesek voltak felfedezni, majd legyőzni önmaguk határait” – fogalmazott Réthelyi Miklós, hozzátéve: továbbra is munkálkodni kell azon, hogy ezek a határok minél szélesebbek legyenek.

A sportban és a tanulásban is kiemelkedő eredményt elért diákokat köszöntő beszédében a miniszter kiemelte: a tanulás egy komoly befektetés, ám a tudatlanság sokkal többe kerül. A politikus hangsúlyozta: a győzelemért mindig, mindenhol meg kell dolgozni, ám - emlékeztetett – a fair-play elvéről soha nem szabad megfeledkezni, hiszen szabályok nem csupán a versenyeken, hanem azon kívül is léteznek.
Publikálta: Kovács Réka
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium