BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Erdei iskola 2015
2015.09.24.
Ötödik évfolyamosok Alsótekeresen
Az ötödikes diákok lelkes mondatai töltötték be az iskola folyosóját, mikor megérkeztek Alsótekeresről az Erdei Iskolából. "Ez a legjobb program egész tanévben!" "Annyi mesélnivalóm van, tök sok minden történt!"
Szeptember derekán hétfőtől szerdáig az ötödik a,b,d osztályosok, szerdától péntekig az ötödik c,e osztályosok, összesen 120 tanuló táborozott, pontosabban tanult zöld környezetben. Az erdei iskola legfőbb célja az alsóból felsőbe való zökkenőmentes átmenet biztosítása, az új tanárokkal oldottabb hangulatban való megismerkedés volt. Bódi László bibliaismeret óráin a gyerekek a keresztény identitástudatukat erősíthették, Gedeon, Saul és Dávid példáival harcedzettségre, bátor feladatvállalásra buzdulhattak fel. Reményi Ilona tanárnő Men Sovanara segítségével otthonteremtésre, házimunkára, pénzbeosztásra tanította a nebulókat. Szabados Márk és Kántor Zsolt tanárurak sportos, játékos példákkal magyarázták el az emberi test működését. A hét programjai közül kihagyhatatlan, kedvenc tanóra a szomszédos állatfarm meglátogatása, melyen Bódi Katalin biológia tanárnő kíváló terepgyakorlatot tartott. Réthelyi Judit rendkívül érdekfeszítő kísérletekkel színezve a vízről oktatott. A magyarórát itt nem iskolapadok mögött, hanem szénaboglyák tetején tartotta Holcsik Annamária. Nem is gondolnánk, hogy egy hatalmas füves területen színes tálcákon ugrálva, pokróc mögé bújva, vagy akár az asztal tetején bátorságpróba közben is lehet tanulni angolul, bizonyította Borbély Rita tanárnő. A tábori életből nem hiányzott a sok sport, vetélkedő, kirándulás, számháború, szabadban piknikezés, no meg a büfé.
Az ötödikes osztályok fiú és lány csapatai pontszerzős versenyben vettek részt, pontokat szerezhettek a tisztasági versenyben, a tanórákon, a sportvetélkedőkön, ebédlőben terítés közben, stb. Az első helyezett 64 ponttal az 5.c és 5.d lányok voltak, második helyezett az 5.a sportosztályos lányok csapata lett. 60 pontot gyűjtött és ezzel harmadik helyezettek lettek az 5.b és 5.e lányok. A fiú csapatok betöltötték a negyedik, ötödik, hatodik és hetedik helyet.
Köszönet az erdei iskola sikeréért igazgató úrnak, és helyetteseknek, tagozatvezetőknek, osztályfőnököknek és azoknak a gimnazistásoknak és főiskolásoknak, azaz Kiviknek, akik a hét során rengeteget segítettek, mosogattak, takarítottak, órát vezettek, foglalkozásokat előkészítettek!
Publikálta: Bódi László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium