BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Fedor Benjámin duplázott az Országos Bajnokságon
2011.03.07.
Akaratban nem volt hiány a hétvégén, elfogultság nélkül állítható, hogy minden Ikaruszos résztvevő kitett magáért. Sok dobogós és döntős helyezés, valamint egyéni csúcsok jellemezték a bajnokságot.
Elismerésre méltó már csupán az a körülmény is, hogy volt olyan fiatal, aki közel 10 órát tartózkodott a verseny helyszínén. Önmagában komoly állóképességet igényelt az, hogy több számra kellett bemelegíteni valamint összpontosítani a versenynap során. Tavaly indult útjára ennek a korosztálynak a fedett pályás bajnoksága, és a szombati országos bajnokságot megelőzően különböző régiós versenyeken lehetett kiharcolni az induláshoz szükséges ranglista helyezéseket.
A legtöbb versenyszámban korosztályonként 16 indulót engedélyezett a kiírás, de a futószámoknál ezt rugalmasan vették, hiszen az előfutamok, időfutamok nem módosították az időrendet, így volt olyan versenyszám, ahol 20 fölötti induló volt.
Fedor Benjámin gátfutásban (9.77mp) III. helyezést, magasugrásban (145cm) II. helyezést ért el így duplán állhatott a dobogóra. A versenyen Kovács Abigél 60m síkfutásban jutott a döntőbe és V. helyezést ért el, Hollós Illés 9. helyezést szerezte meg a 15 éves fiúk gátfutó mezőnyében, Vámos Dóra 300m-en, Fedor Péter a váltóban képviselte iskolánkat. Gartulálunk!
Publikálta: Kovács Réka
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium