BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tantárgyak
Hollós Illés Majanoba utazik
2011.09.06.
Hétvégén rendezték meg az Ikarus pályán a Serdülő Budapest Bajnokságot.
Az Ikarus BSE újonnan épült nyolcsávos rekortán pályája igazi gyöngyszeme Mátyásföldnek. Méltán büszkék a szakosztály sportolói, edzői a korszerű létesítményre. Igaz, az atléták még megilletődve járnak a pályán, átérezvén mekkora lehetőséget kapott kedves sportáguk.
Ennek az „álomnak” alapkövét id. Tomhauser István irányításával a szakosztály vezetése tette le, megnyerve a terveknek a XVI. kerületi Önkormányzatot és Kovács Péter urat, - egykori atlétát, a kerület polgármesterét -, aki a hivatal nevében vasárnap köszöntötte Budapest serdülő bajnokságának résztvevőit.
Első alkalommal népesült be az új pálya, 110 egyéni korosztályos számban avattak bajnokot a hétvégén.  Az ország minden pontjáról serdülő és gyermekkorú sportolók érkeztek a XVI. kerületbe. Az új pálya kiváló lehetőséget biztosít az eredményes versenyzéshez, amelyre szükség is van az országos bajnokság előtti a ranglistákra való felkerüléshez.
ABudapesti Atlétikai Szövetség itt  véglegesítette a Majanoba kiutazó csapatát is. Az Észak-Olaszországban jubileumi, 20. alkalommal megrendezendő nemzetközi csapatverseny rendezői már készülnek a vendégek fogadására. Az eddigieknél is látványosabb, izgalmasabb esemény szervezésére vállalkozik a város. A csapatokat idén is a Lignanoban, a tengerparton elhelyezkedő sportközpontban szállásolják el. Innen viszik az indulókat Majanoba, ahol minden válogatott más színű, egyedi emblémázott trikót kap a versenyre. Tavaly Budapest nyerte a csapatversenyt, idén is szeretnénk dobogón állni. Iskolánk tanulója Hollós Illés a gátfutás versenyszámában elért első helyezésével és idejével bekerült a válogatott csapatba.
Publikálta: Kovács Réka
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium