BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Az Olvasás évében „Versben mondom el!”
2013.11.27.
Négy évfolyam 20 osztályából közel 100-an startoltak idén az alsó tagozatos szavalóversenyen.
Ők versben mondták el.
- Mit is? Költők írásba öntött gondolatait, amik tetszettek nekik, vagy amik hasonlítottak az ő gondolataikhoz és  érzéseikhez, amik esetleg téged is érdekelhetnek, vagy neked is tetszhetnek, és egyszer akár még te is írhatsz ilyeneket.  Aki nem jutott tovább, vagy  nem ért el helyezést, nem szomorkodott, mert amikor bátran kiállt szavalni, és felzúgott a taps,  boldogan hajolt meg: Igen, ez neki, csakis neki szólt! - s eközben rájött, hogy érdemes volt azt a sok szép verset elolvasni, meghallgatni és előadni.  
                                                                                      *   *   * 
Négy évfolyam 20 osztályából közel 100-an startoltak idén tanítóik és szüleik segítségével az alsó tagozatos szavalóverseny selejtezőin a magyar  irodalom órákon.  Ezt követően az iskola Újszász utcai intézményében az Olvasás évének egyik projectjeként „Versben mondom el!” mottóval került megrendezésre  az iskolai döntő, ahol Száva és Újszász utcai évfolyamtársak több, mint ötvenen mérhették össze előadói produkciójukat, vagy szurkolhattak egymásnak.  Nézők is szép számmal érkeztek az iskolai versenyre,  köztük apukák, anyukák, barátok, testvérek. Amíg az eredményekre várakoztak, feloldhatták izgalmaikat egy kis zsúrozással, társalgással, ismerkedéssel. A zsűrinek most sem volt könnyű dolga a színvonalas szavalatok hallatán, így minden évfolyamon született 1.2.3.helyezés, és a közönség díj is gazdára talált. A versenyzők a taps és gratulációk mellett emléklapot, kitűzőt és egy kis édességet kaptak jutalmul, a győztesek pedig emellé szép oklevelekkel, értékes könyvekkel, ismeretterjesztő füzetekkel és finomságokkal térhettek haza. A zsűri külön díja volt még számukra az országos verseny 1000.-Ft/ fős  benevezési díjának befizetésre. Az iskolai rendezvény szorgos házigazdái a 4.b  és 4.d osztályosok voltak, akik  vendéglátói teendőik  mellett Füri Eszter  kollégánk  ötletes,  vidám dekorációival színesíthették a termeket.
Minden versenyzőnek, felkészítőnek, zsűrizőnek, vendégnek és vendéglátónak köszönjük a részvételt, a támogatást és közreműködést! Jövőre folytatjuk! A győzteseknek pedig szurkoljunk tovább, november 23-án, szombaton az országos versenyen! Hajrá BPG!

Eredmények:
Első évfolyam 1. helyezett: Radván Flóra 1.C
                            2. helyezett: Kemenes Zente 1.E
                             3.helyezett: Tanner Nadin Napsugár 1. C

Második évfolyam 1. helyezett: Jánk Lili 2.D
                              2. helyezett: Szokodi Dorina 2.B
                              3. helyezett: Prokopec Koppány 2.E

Harmadik évfolyam  1. helyezett: Holósi Viktória 3.B
                                      2. helyezett: Kerekes Noel 3.E
                                      3. helyezett: Klement Dea  3.E

Negyedik évfolyam 1.helyezett:  Radván Patrik 4.C
                                     2.helyezett:  Birovecz Bátor 4.B
                                     3.helyezett:  Góczán Cintia 4.D
 
Közönségdíj: Paulovics Hanna 2.D

Pénzes Ferencné és Kérdyné Nagy Katalin szervezők
Publikálta: Pénzes Ferencné Zsuzsa
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium