BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
MŰVÉSZETEK PROJEKTNAP. Versenyfelhívás! Fotózz vagy készíts újságot és nyerd el a fődíjat!
2015.12.20.
Kedves diákok! Országos média projekt versenyt hirdet a Bornemisza Péter Gimnázium a Hit Gyülekezete középiskoláinak diákjai számára, két kategóriában, melyre szeretettel várjuk az egyéni-, illetve csoport jelentkezéseket: 1. FOTÓ PÁLYÁZAT Egyéni pályázat, gimnazista és általános iskola felső tagozatos diákok számára. 2. KIADVÁNYSZERKESZTÉS PÁLYÁZAT 3-4 fős gimnazista csapatok pályázhatnak. Beadási határidő mindkét pályázat esetében: 2016. január10.
Kedves diákok,

Országos média projekt versenyt hirdet a Bornemisza Péter Gimnázium a Hit Gyülekezete középiskoláinak diákjai számára, két kategóriában, melyre szeretettel várjuk az egyéni-, illetve csoport jelentkezéseket:

1. FOTÓ PÁLYÁZAT:

Egyéni pályázat, gimnazista és általános iskola felső tagozatos diákok számára.
Beadási határidő: 2016. január10.
A fotókat e-mailben a következő címekre postázzák a diákok: ibiro@bpg.hu, jmate@bpg.hu, vagy jmate.hgi@gmail.hu, de kinyomtatva is postázni kell őket a Bornemisza Péter Gimnázium Budapest, Száva u. 1, 1107. postacímre.

A fotókból kiállítás készül a BPG folyosóin!

A legjobbnak ítélt fotókat szakavatott zsűri fogja pontozni, az eredmény-hirdetésre és értékes ajándékok átadására 2016 február 9-én kedden a Bornemisza Péter Gimnáziumban MŰVÉSZETEK TEMATIKUS NAP keretében fog sort kerülni, melynek a részletes programjáról a pályamunkáikkal bejutó vidéki diákokat vagy diákcsapatok tagjait időben fogjuk tájékoztatni.

Téma: A hely, ahol élek.

A) ÉLETKÉPEK: A pályázó mutassa be lakóhelye (városa, települése) jellegzetes helyeit – annak hétköznapi pillanatait megragadva (emberábrázolás)

B) ÉPÜLETFOTÓ: A pályázó mutassa be lakóhelyének, környezetének meghatározó, vagy jellegzetes épületét, épületeit, vagy tereit. Emelje ki a fotográfiai eszközeivel a választott épített környezet, tér formai szépségeit, karakterét, jellegzetességeit, vagy egyedi hangulatát.

Leadás: digitálisan (JPG, vagy PDF) és max. A/4-es fotopapírra nyomtatott formában.

Egy diák maximum 3 fotóval pályázhat, s a fotó fájl-nevében szerepeljen a neve és a fotó sorszáma. A digitálisan és postai úton küldött munkákhoz is mellékelni kell a pályázó nevén túl a pályamű kategóriáját, címét, a pályázó elérhetőségét (email), az iskola nevét, címét.

2. KIADVÁNYSZERKESZTÉS PÁLYÁZAT.

3-4 fős gimnazista csapatok pályázhatnak.
Beadási határidő: 2016. január10.
A projekt-munkákat a következő címekre postázzák a diákok: ibiro@bpg.hu, jmate@bpg.hu, esetleg jmate.hgi@gmail.hu.

Téma: A hely, ahol élek.

Állítsatok össze egy újságot (diákújságot, tematikus lapot), melynek témája: miért szeretem, miért becsülhetem azt a várost, azt az országrészt, amelyben élek. Mi adja lakóhelyem egyediségét, mit adott, mit ad a nemzet történelméhez, milyen ma az arculata, melyek a kiaknázatlan területei, a felfedezésre váró értékei.

A kiadványnak meg kell adni a nevét, meg kell írni a pontos teljes tartalomjegyzékét, s abból válogatva legalább három-öt cikkét saját fotóillusztrációkkal el kell készíteni. Ezen túl meg kell szerkeszteni a kiadvány címlapját.

Nem fontos kiadványszerkesztő programot használni, a kért anyagokat pdf-formátumban is el lehet készíteni és el lehet küldeni.
A cél az, hogy a kiadvány valamilyen módon elsősorban a fiatalokat szólítsa meg, őket mozgósítsa.

Mellékeljetek a kidolgozott címlap és a megszerkesztett cikkek mellé egy rövid, fél-, vagy egy oldalas munkanaplót, melyben megfogalmazzátok: hogyan kívánjátok a tervezett kiadványt, diáklapot terjeszteni, s a megkezdett munkát folytatni, kiszélesíteni a fiatalok körében.

A legjobbnak ítélt projekteket szakavatott zsűri fogja pontozni, a döntőbe bejutott csapatok a január második felére újabb projektmunkát kapnak, amit a helyszínen kell majd bemutatni. A döntőre, majd az eredmény-hirdetésre és értékes díjak átadására a tematikus nap keretében fog szintén sor kerülni 2016. február 9-én, kedden.

Munkátokhoz és a versenyben való szereplésetekhez sok sikert kívánunk!

A Bornemisza Péter Gimnázium tanárai
Publikálta: Máté József
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium