BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Ha ősz, akkor Alsós Szavaló!
2015.12.16.
Iskolánkban újra megrendezésre került a „Versben mondom el!” alsó tagozatos szavalóverseny.
        November végén iskolánkban újra megrendezésre került a „Versben mondom el!” alsó tagozatos szavalóverseny, ami ebben a tanévben is sok irodalomkedvelő gyermeket vonzott a líra versenypályájára. Már október elején meghirdetésre került,  így az őszi szünettel együtt több, mint egy hónap állt rendelkezésre a felkészüléshez. A gyerekek az iskolában is és otthon is szorgalmasan gyakoroltak, hogy először osztályszinten, majd az iskolai döntőn mérhessék össze tudásukat, tehetségüket. Négy évfolyam húsz osztályából az idei selejtezőkre is sokan neveztek be előadásaikkal, nagy örömmel hallottuk, hogy volt olyan osztály, ahol több, mint húszan is indultak.  Évfolyamonként 10-12 gyermek juthatott tovább az iskolai versenyre, ahol közel 50 jelentkezőből kellett kiválogatni azt a néhány versenyzőt, akik az országos versenyen méltón képviselhették iskolánkat.
         A szavalóverseny Papp Zoltán tagozatvezető megnyitó beszédével és Gombos Attila kollégánk erre az alkalomra írt dalával, megzenésített versével indult. A rögtönzött mini-együttes közreműködésével előadott sláger-gyanús szerzemény nagy sikert aratott a startra kész versenyzők és a kíváncsi szurkolótábor előtt. Ezt köbvetően került sor a két alsós vendéglátó osztályban a szavalók meghallgatására. Elhangzottak vidám, lírai vagy drámai tartalmú, hosszabb, rövidebb  terjedelmű  költemények klasszikus és kortárs magyar költők művei közül. Az idei verseny színvonalát emelte, hogy már ismert verseket újszerű tolmácsolásban hallhattunk, illetve több olyan hazai költemény előadását élvezhettük, amelyeket eddig még nem ismertünk.  A pedagógusokból és gimnazistákból álló zsűrinek most sem volt könnyű dolga, hiszen megannyi értékes produkciót kellett rangsorolnia. A verseny befejeztével, míg a zsűri tanácskozott, a vendéglátó 1.c és 3.a osztály szépen dekorált termeiben zsúrt rendezett a meghívottak számára.
         A versmondók a közönség és a zsűri elismerése és a tapsok mellé emléklapot, egy kis nyalánkságot, díjazottjaink pedig értékes könyveket, okleveleket egyéb jutalmakat és az országos verseny benevezési díjának felét nyerték el.

Köszönjük minden kedves versenyzőnek és mentornak, gyermeknek, szülőnek, pedagógusnak a segítséget és a szorgos felkészülést! Jövőre folytatjuk!
 
A  BPG „Versben mondom el!”  szavalóverseny eredményei:

Első-második évfolyam:
  1. Németh Anna      2.C 
  2. Vámos Noémi     2.C
  3. Lakatos Csillag   2.E
 Zsűri különdíj: Mondovics Gábor  2.E

Harmadik-negyedik évfolyam:
  1. Jánk Lili                 4.C
  2. Paulovits Hanna    4.C
  3. Kardos Boglárka   3.A
       Zsűri különdíj: Szobota Paula 4.A  és  Kemenes Zente 3.E


Nyírő Mária, Pénzes Ferencné szervezők
Publikálta: Pénzes Ferencné Zsuzsa
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium