BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Ha november, akkor " Mondj egy verset! "
2018.12.12.
Idén még több gyermek nevezett be az alsó tagozatos szavalóversenyre, mint eddig.
Talán a berregő november miatt - amikor már gyakrabban huppanunk le fotelokba, kanapékra egy-egy irodalmi művet olvasgatni -, vagy a szülői biztatásnak, a pedagógusi ösztönzéseknek, netán az osztálytársak, barátok szurkolásának, vagy egyszerre mindnek köszönhetően idén nagy örömünkre még többen neveztek be alsó tagozatos szavalóversenyünkre, mint eddig.

A tanítóknak több osztályban már a válogatásnál is nehéz dolga volt, hiszen csak kevesen juthattak tovább az első-második illetve harmadik-negyedik évfolyamos iskolai döntőbe; 19 osztályból közel 60 kiemelkedő versmondó. A velük érkező szurkolókkal -  szülőkkel, pedagógusokkal, barátokkal - együtt közel 110 főre emelkedett azoknak a száma, akiket november 27-én a 3.a és a 3.c osztály látott vendégül tantermeiben Orbán Tímea néni segítségével. A sürgés-forgás a háttérben most sem maradhatott el kollégáink és a szorgos gyereksereg közreműködésével.

Versenyünkre  idén is elfogadta félkérésünket a zsűrizésre a 3-4. évfolyamon Gesztesi Márta az ATV programigazgatója, aki előzőleg színművészettel foglalkozott, és aki nagy meglepetésünkre most az ATV ajándékaival érkezett, valamint az 1-2. évfolyamon Tóth Géza lelkész, előzőleg színházzal, mozgásszínházzal foglalkozó Kazinczy díjas művész. Hálásan köszönjük, hogy megtisztelő jelenlétükkel időt szakítottak ránk, és részt vettek a zsűri munkájában. Örültünk, hogy két volt diákunk - többek közt irodalmi versenyek győztesei, kiemelkedő helyezettjei - Balogh Jázmin és Tusnády Simon is helyet foglalt közöttük, így szerepet kapott az értékelésben. Díszvendégeink mellett 1-2.évfolyamon Schober Éva (zsűrielnök), Bakó Noémi,  Egri Petra, a 3-4.évfolyamon pedig Kérdy Katalin (zsűrielnök), Balogh Krisztina, Pethő Nóra pedagógusok törhették fejüket döntéshozatal közben.

A versenyen a közismert költemények hangulatos tolmácsolása mellett izgalommal hallgathattunk jó pár figyelemre méltó előadást, amelyben kevésbé ismert verseket is megszólaltattak a szavalók. Előző évekbeli és új tehetségek mutatták meg oroszlánkörmeiket.
A legtöbb produkció komoly felkészülésről tanúskodott, így a zsűrinek bőven volt miről tanácskoznia. Akadt, ahol az eredmények csak az utolsó pillanatban dőltek el. A helyezettek számának növeléséhez, és díjazásának újabb jutalmakkal való bővítéséhez iskolánk mellett az ATV ajándéktárgyai is hozzájárultak, amit ezúton is nagyon köszönünk! A verseny végén most is minden részt vevő szép emléklappal és egy kis finomsággal távozhatott, de reméljük, az élmények mellett kedves vendégeink sem maradtak étlen-szomjan.

Az eredményhirdetéseket követően Gesztesi Márta és Tóth Géza hasznos tanácsokkal, jókívánságokkal zárták rendezvényünket, amelyhez  szeretnénk mi is csatlakozni, megköszönve az értékes produkciókat, a felkészítést, csiszolást, részvételt, szurkolást, szponzorálást, értékelést és minden egyebet felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt.

Gratulálunk a győzteseknek, és további sok sikert, sok szép vers újabb megismerését kívánjuk!

Pénzes Ferencné és Nyírő Mária szervezők
 
 
A szavalóverseny eredményei:
 
1.-2.évfolyam

Első helyezett:  Lipcsik  Alíz  2.d
Második helyezett:  Kríger Kinga 2.e  –  Tóth Karen 1.a
Harmadik  helyezett:  Domonics Hanna 1.b  -  Tisza  Rozália 2.b
Zsűri különdíj:  Kocsis Éden 2.d
 
3.-4.évfolyam

Első helyezett:   Tóth Olívia Dóra 3.c  -  Varga  Olívia 3.d
Második helyezett:   Szabó Karina Pálma 3.d  -  Iván Benjámin 4.c
Harmadik  helyezett:   Pál Nóra 3.e


Publikálta: Pénzes Ferencné
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium