BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
A tálentum díja
2019.10.08.
Jármi Napsugár Mirjam 12.b-s diákunk, Pro Talentum díjat nyert el lakóhelye Pécel önkormányzatától. Ezt az elismerést minden évben egy olyan fiatal tehetség kapja meg, aki kimagasló eredményeket ért el a sport vagy a zene valamely területén.

 
 Napsugár a 9. évfolyamban érkezett gimnáziumunkba, azóta kitűnő tanulónk, aki három alkalommal már részt vett a Bornemisza Hangja tehetségkutató vetélkedő hangszeres kategóriájának versenyén és itt tavaly második helyezést ért el. A zenével már egészen kis korától szoros a kapcsolata: a zenebölcsőde (merthogy ilyen is van) után zeneóvoda következett. 2 év furulyázás után,10 éve rátalált kedvelt hangszerére, a tenorkürtre. E hangszeren játszik az Ossó János Fúvószenekarban immár hét éve. Szereti a kihívásokat, 2012 óta minden évben részt vesz több zenei és tanulmányi versenyen.  Ez évben a legnagyobb „verseny” számára természetesen a felvételi lesz: idei fő célja az ELTE jogi kara. Bár remélhetőleg hamarosan egyetemi polgár lesz - úgy gondoljuk – a zenéről nem fog ott se lemondani.
Napsugár nyitott, érdeklődő ember. Több utazáson vett már részt iskolánk Erasmus és Határtalanul csoportjaival, legutóbb az Élet Menetén volt több diáktársával Lengyelországban és Jeruzsálemben. Szeret gyerekekkel is foglalkozni, talán azért is mert maga is ötgyermekes család (legifjabb) tagja. Sikereihez szívből gratulálunk, felnőtt életpályája eredményeit pedig kíváncsian várjuk! 
 
 
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium