BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Közös kézműves foglalkozás az Újszász utcai iskolásokkal Madarak és fák napja alkalmából
2022.05.26.
„...az ég madarai az ágak közül hangicsálnak” Zsolt. 104,12
Az óvodás évek rendkívül szenzitív, fogékony időszakában kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy a ránk bízott gyermekek képesek legyenek rácsodálkozni az őket körülvevő természeti szépségekre, az Isten által alkotott természet csodáira. 

A májusi időszakban éledő természet, az esők nyomán zöldellő fű és fák, bokrok, madarak és rovarok ezernyi érdekes megfigyelésre adnak lehetőséget az óvoda kertjében és a Hit Parkban. Sétáink során szemügyre vesszük és megnevezzük a fákat, bokrokat s a madarakat, rovarokat.

Ezeket a kis természeti megfigyeléseket azután igyekszünk más tevékenységekben is, pl. versek tanulásával, dalokkal, mesékkel és kézműves tevékenységekben (pl.rajzban, festéssel, színezéssel) is feldolgozni, s az élményeket megjeleníteni a kisgyermekekkel.

Nagy örömünkre az Újszász utcai 4. c és d osztályosok,-köztük volt óvodásaink is- május 17-én ellátogattak közénk, hogy a Madarak és fák napja alkalmából közös kézműveskedéssel (madaras témájú ötletekkel) ünnepeljünk együtt. 

Az iskolások három kedves tanítónő: Schober Éva, Longauer Ella és Kátai Rita vezetésével jöttek nagy lelkesen és felkészülten, az ovisok pedig nagy áhítattal és odaadással tevékenykedtek velük, s készítették el a szebbnél szebb alkotásokat. 

A közös képalkotás végeztével még maradt egy kis idő az iskolások számára, hogy nosztalgiázva felidézzük ovis élményeiket, körül nézzenek az óvoda csoportszobáiban, egyenek-igyanak, s hogy egy kicsit társasjátékozzanak is a kicsikkel.

Úgy gondolom mind az óvodások, mind az iskolások számára maradandó élményt jelentett e néhány közösen eltöltött óra, s szeretnénk máskor is közös programokat szervezni az óvodában.

Képek: https://drive.google.com/drive/folders/14EvNcPBcoNND3j9iParCDakTtuCO07ZL?usp=sharing
 
Publikálta: Horváth Hanna
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium