BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Uzonis diák nyerte a Google pályázatát
2011.06.14.
A salgótarjáni Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola 14 éves tanulója több mint 100 ezer szavazattal nyerte a Doodle 4 Google - Nekem Magyarország... című rajzversenyt. Az iskola 1 milliót forintot nyert, Kovács Illés pedig egy laptobbal és egy zürichi utazással gyarapodott.
A összességében legtöbb voksot kapó nyertes alkotás - amelynek címe: Nekem Magyarország hagyomány és újítás - június 15-én 00:01 órától éjfélig helyettesíti a hivatalos Google logót a google.hu oldalon - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég kedden, a díjátadó napján az MTI-vel.
   
Számomra a matyó hímzés és a Rubik-kocka jellemzi legjobban Magyarországot - beszélt művének hátteréről Kovács Illés, akit az alkotásban édesanyja is támogatott.
 
A pályázók feladata az volt, hogy értelmezzék újra a Google logót, készítsenek saját doodle-t, mely bemutatja, mit jelent számukra Magyarország. A versenyre 4 korcsoportban nevezhettek a diákok. A döntőbe került alkotásokat szakmai zsűri - Balázs Áron grafikus, Boros Lajos műsorvezető és képzőművész, Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója és Oroszlán Szonja színművész - választotta ki, ezekre aztán a verseny weboldalán lehetett szavazni. Minden internetező korosztályonként egy-egy kedvencére adhatta le voksát, így egy hét alatt a 60 döntős alkotás összesen több mint 100 ezer szavazatot gyűjtött.
   
Az 1. korcsoport győztese Balogh Adrián lett, a debreceni Benedek Elek Általános Iskola 8 éves tanulója Nekem Magyarország a legszebb népmesék hazája című művével. A 2. korcsoportban Weisz Zsófia, a Telki Általános Iskola 11 éves tanulója nyert Nekem Magyarország a Hortobágy című rajzával. A 4. korcsoportban első helyen a Nekem Magyarország a vidék és a város együtt című kép végzett, melyet Gyulai Sarolta, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 15 éves diákja alkotott.
   
A rajzpályázatra közel 18 ezer hazai diák küldte be művét, a döntőbe jutott 60 rajz közül az internetezők szavazatai alapján kerültek ki a korcsoportgyőztesek. A döntőbe jutott alkotásokat az érdeklődők a Műcsarnok Menü Pont galériájában tekinthetik meg július 31-ig díjmentesen.
Publikálta: Morvay Péter
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium