BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Minden jó, ha a vége (is) jó!
2013.06.25.
A tanév utolsó napját egy rendhagyó nappal "ünnepeltük" a Száva utcai általános iskolában. Szülők, diákok, kisebb testvérek, tanárok: együtt örültünk a jó időnek, a mozgásnak, a vetélkedőknek, a süteményeknek - és persze a küszöbön álló vakációnak.
Június 14-e, a 2012/13-as tanév utolsó napja...  A táblákat beterítik a VAKÁCIÓ! feliratok, a tankönyvek a könyvtárban vagy az otthoni szekrényben, kint 30 fok felé kúszik a hőmérő. Kinek van kedve tanulni??? A válasz elég egyértelmű.De ha úgy tesszük fel a kérdést: kinek van kedve sportolni, kézműves foglalkozásokon ügyeskedni, süteményt sütni (és kóstolni), vetélkedőkön részt venni, sakkozni... ( a felsorolás még folytatható) - akkor a válasz: SZÁVA CSALÁDI NAP!
A Száva utcai általános iskolában már hagyomány, hogy a szokásos alkalmakon (tanévnyitó és -záró, szülői értekezletek, fogadóórák) kívül is igyekszünk bevonni a szülőket, testvéreket az iskolai életbe, ilyen lehetőségek az őszi "Mesterségek napja" és a tanév végi "Családi nap". A szülők nem csupán bejönnek és megnéznek valamilyen eseményt, hanem annak kitalálásában, megszervezésében, lebonyolításában is aktív szerepet vállalnak. Nem is akárhogyan, hanem lelkesen és rendkívül jó ötletekkel!
A nagyok is, kicsik is jól érezték magukat, miközben az osztályokból alakult kis csapatok egyik helyszínről a másikra futkosva gyűjtötték a pontokat - és az élményeket. Mit lehetne még ehhez hozzáfűzni? Csak annyit: jövőre folytatjuk!
Publikálta: Kovács Ágnes
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium