BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
„Az élet fái”
2014.06.13.
Az izraeli Yad Vashem Intézet és a budapesti Holokauszt Emlékközpont 2013-ban meghirdette a  Holokauszt a művészetek nyelvén c. pályázatát, melyre a Száva utcai „RÍMFARAGÓ” szakkör tagjaival beneveztünk és több hónapig ezen munkálkodtunk.
Projektünknek „Az élet fái” címet adtuk, mert a Varga Imre által készített, szomorú fűzfát ábrázoló fém szobrot választottuk ki a sok-sok műalkotás közül, ami a Dohány utcai zsinagóga udvarán áll. Megfigyeltük a fák és az emberek élete közötti hasonlóságot a Biblia képes beszédein keresztül, meghallgattuk Pajor Tamás: Fák és Varga Szabolcs: Az idők változnak című dalát is. Ezekről rajzokat majd drótból és papírból fákat készítettek a gyerekek.
A sikeres munkánkért az elismerő oklevelet személyesen Chava Baruch adta át a Páva utcai Emlékközpontban, 2013. április 20-án.
Ebben az évben az EMMI Oktatási Nemzetközi Főosztály a HDKE és a Yad Vashem közös pályázatán 3. helyezést értünk el és a Centropa által kiírt: oktatási anyagok, projektek versenyén különdíjat is kaptunk.
Mi így emlékeztünk meg a 70. évfordulón a Holokauszt áldozatairól, az alsótagozatos diákokkal.
 
Borók Ferencné
projektvezető
Publikálta: Tornóczi Valéria
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium