BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
„Az élet fái”
2014.06.13.
Az izraeli Yad Vashem Intézet és a budapesti Holokauszt Emlékközpont 2013-ban meghirdette a  Holokauszt a művészetek nyelvén c. pályázatát, melyre a Száva utcai „RÍMFARAGÓ” szakkör tagjaival beneveztünk és több hónapig ezen munkálkodtunk.
Projektünknek „Az élet fái” címet adtuk, mert a Varga Imre által készített, szomorú fűzfát ábrázoló fém szobrot választottuk ki a sok-sok műalkotás közül, ami a Dohány utcai zsinagóga udvarán áll. Megfigyeltük a fák és az emberek élete közötti hasonlóságot a Biblia képes beszédein keresztül, meghallgattuk Pajor Tamás: Fák és Varga Szabolcs: Az idők változnak című dalát is. Ezekről rajzokat majd drótból és papírból fákat készítettek a gyerekek.
A sikeres munkánkért az elismerő oklevelet személyesen Chava Baruch adta át a Páva utcai Emlékközpontban, 2013. április 20-án.
Ebben az évben az EMMI Oktatási Nemzetközi Főosztály a HDKE és a Yad Vashem közös pályázatán 3. helyezést értünk el és a Centropa által kiírt: oktatási anyagok, projektek versenyén különdíjat is kaptunk.
Mi így emlékeztünk meg a 70. évfordulón a Holokauszt áldozatairól, az alsótagozatos diákokkal.
 
Borók Ferencné
projektvezető
Publikálta: Tornóczi Valéria
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium