BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Német énekversenyt nyertünk!
2015.03.23.
Iskolánk két, 6 fős csoportjával 1. és 3. helyezést értünk el a 2. Regionális Német Nemzetiségi Énekversenyen, melyet többek között a Raabe-Klett Kiadó, a Kunterbunte Welt Civil szervezet, valamint a Kerepesi Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezett 2015.03.18-án Kerepesen.
  A szolfézsra és/vagy német szakkörre járó 3.-4.-es diákjainknak csapatonként kettő, a  meghírdetett témához - "Tiere Im Frühling (állatok tavasszal)" - kapcsolódó német dalt kellett elénekelniük. A dalok közben a gyerekek  fa ütős, agyagból készült, valamint népi hangszerek (pl. körtemuzsika) megszólaltatásával imitálták a tavaszi erdő madárhangjait, melyet tánccal, tapssal, egyedi koreográfiával színesítettek. Bán Evelin Anna hegedűn, Grüll Abigél furulyán, Lévay Jella xilofonon, Kálmán Andrea tanárnő pedig gitáron kísérte a fellépő csapatokat. A legjobb eredmény megszerzéséhez a zsűri a szép kiejtést is figyelte, amire a próbák során külön hangsúlyt fektettünk. Mindkét csapatunk vidám, lelkes, jó hangulatú előadását a zsűri külön kiemelte.
 
A "színes" csapat tagjai: Bán Evelin Anna, Grüll Abigél, Keresztes Karina Olívia, Kocsor Sára és Numan Anna voltak. A "Der Kuckuck und der Esel" és a "Summ, Summ, summ" c. dalokat adták elő.
 
A "kockás" csapatot Gombos Anasztázia, Hege Rebeka, Láng Boglárka, Lévay Jella, Prekopa Lilla és Ráncsik Janka alkották, ők a "Kuckuck" és az "Alle Vögel sind schon da" című dalaikkal vívták ki a zsűri elismerését.
 
Az elhangzott dalok közben megtelt a terem élettel, jókedvvel, örülünk, hogy felkészítő tanárként mindennek a részesei lehettünk!
Publikálta: Keresztes Dóra
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium