BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Szülői Fórum a Szávában
2016.03.08.
Korunk kihívásai otthon és az iskolában
Március 3-án, csütörtökön ismét szülői fórumra került sor a Száva utcai általános iskolában. A címe - Korunk kihívásai otthon és az iskolában - már előre jelezte a nagyon izgalmas és időszerű kérdéseket. A meghívott előadók (bibliatanárok és ifjúsági pásztorlásban részt vevők) elsősorban a szülők, a családi minták szerepét hangsúlyozták. Makkai Ferenc bevezető előadása a szülőket, mint VEZETŐKET szólította meg, kiemelve, hogy ha ezt a feladatot jól és felelősségteljesen látják el, akkor képesek gyermekeiknek valóságos értékrendet átadni. Ez segíti a diákokat eligazodni a modern kor kihívásai között is, illetve megelőzi azt, hogy a tinédzserek számára saját kortársaik váljanak az irányadóvá. Majd Abaházi Zoltán és felesége nagyon őszintén beszéltek a pásztorlás során szerzett tapasztalataikról és arról, hogy nem lehet sablonokat alkalmazni, minden gyerek, fiatal életében meg kell keresni azt a rá szabott módot, ahogyan őt el lehet érni, megnyerni a bibliai értékek számára.
Az este valóban „fórum” jellegű volt, hiszen a szülők is kérdezhettek az előadóktól és egymástól. Az egyik gyakran visszatérő kérdés az okostelefonok, elektronikus eszközök, illetve az internet használatára vonatkozott: milyen életkorban kapjanak okoseszközöket a gyerekek, hogyan lehet a kortársak nyomását („már mindenkinek van az osztályban”) ellensúlyozni, miként taníthatják meg a szülők gyermekeiknek az internet megfelelő és biztonságos használatát, mi az ellenőrzés szerepe, és hogyan lehetne a tanárok és szülők együttműködését javítani.
Nagyon őszinte és gondolatébresztő beszélgetésen vehettek részt, akik el tudtak jönni, és a befejezés egyértelműen az volt: folytatni kell az eszmecserét.
Kovács Éltető Ágnes
Publikálta: Bódi Katalin
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium