BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Biblia és színes lufik
2016.06.17.
A tanév végének megkoronázásaként a Száva utcai kisiskolások egy többfordulós, izgalmas vetélkedőn mérhették össze tudásukat bibliaismeret tantárgyból.
Május 31-e. Beköszöntött a kellemes nyári idő. A jó hangulatot fokozta, hogy a Száva utcai iskolában színes lufik vártak a nagy alkalomra, hogy meglepetésként az alsósok kezébe kerüljenek egy izgalommal teli BIBLIAISMERETI VETÉLKEDŐ végén. A kicsik nagy lelkesedéssel és izgalommal készültek a versenyre. Az első forduló (a „belépőjegy”) színes képregény készítése volt, egy megadott bibliai történetből. A vetélkedő következő részét Bódi László bibliatanár nyitotta meg, egy ide illő bibliai idézettel. Ezután a kétfős kis csapatok diaképekkel kapcsolatos feladatokat oldottak meg. A nap végén, az élmények mellett, egy szép, színes lufival gazdagodtak a versenyzők.
Egy hét múlva jött a folytatás! A döntőbe jutott 7 csapat a „Legyen ön is Bibliomos” játék segítségével mérte össze tudását. Lélegzetvisszafojtva várták a sejtelmes zene alatt, vajon jó-e a megoldás, és ha sikerült eltalálni a helyes választ, hatalmas üdvrivalgással ünnepeltek. A közönség együtt izgult, szurkolt a versenyzőkkel, nem lehettek passzívak, hiszen az ő segítségüket is igénybe lehetett venni egyes kérdéseknél.  A csapatok nagyon felkészültek voltak, még a nehéz kérdésekre is ügyesen válaszoltak, például mit jelent a héber nacham szó, és hogy mondják görögül az "alámerít" kifejezést.
Szoros volt a mezőny, a győzelem is csak 1 ponton múlott. A vetélkedő legjobbjai végül a következő diákok lettek:
a 2.e osztályból Konkoly Hanna és Tóth Sári,
a 3.e osztályból pedig Mikolay Timóteus, Keresztes Lázár és Klement Itiel.

A boldog nyertesek táborozási kedvezménnyel és természetesen egy kis csokival távozhattak. De elmondhatjuk, hogy minden résztvevő (és néző) nyert, hiszen a Bibliával foglalkozni öröm.
Publikálta: Bódi László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium