BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Mátrai barangolás
2017.05.23.
Lelkes csapatunk 22 gyermek és 9 felnőtt kísérő társaságában egy esősnek induló napon indult szerencsét próbálni.
A programunk budapesti esővel indult, ám Hatvan térségében elállt és mire első lelőhelyünkre, Gyöngyöstarjánba értünk a felhők szétoszlottak.  A Mátraalján található ismert borvidék szőlőskertjeinek peremén és a keskeny földutak szélén olyan kvarcváltozatokat lehet gyűjteni mint pl. a közönséges opál, vagy a jáspis, kalcedon, achát. Sikeres találatok születtek.
Gyöngyösoroszi egykori ólom és cinkérc-bányáinak egy meddőhányójánál érceket, ametisztet is gyűjthettünk, és még mindig napsütésben. A sikeres hátizsák-megtöltő program zárásaként a nemrég megnyílt páratlan, több mint 6000 darabos gyűjteménynek otthont adó Ásványok Házába látogattunk, ahol a gyönyörű példányok megcsodálása mellett lehetőség nyílt további kővadászatra, kézműves foglalkozásra, csiszolóműhely megtekintésére, és a zsebpénzek elköltésére, mert hazai és külföldi ásványokat is vásárolhattunk.
Hazafelé megint esett, de ekkor már elégedetten nyugtázhattuk, hogy jól döntöttünk: nem a meghátrálást választottuk, hanem bátran nekivágtunk a gyűjtőútnak, ami eredményesen és élményekkel gazdagon zárult.
Publikálta: Navratyil Szabolcs
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium