BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Mátrai barangolás
2017.05.23.
Lelkes csapatunk 22 gyermek és 9 felnőtt kísérő társaságában egy esősnek induló napon indult szerencsét próbálni.
A programunk budapesti esővel indult, ám Hatvan térségében elállt és mire első lelőhelyünkre, Gyöngyöstarjánba értünk a felhők szétoszlottak.  A Mátraalján található ismert borvidék szőlőskertjeinek peremén és a keskeny földutak szélén olyan kvarcváltozatokat lehet gyűjteni mint pl. a közönséges opál, vagy a jáspis, kalcedon, achát. Sikeres találatok születtek.
Gyöngyösoroszi egykori ólom és cinkérc-bányáinak egy meddőhányójánál érceket, ametisztet is gyűjthettünk, és még mindig napsütésben. A sikeres hátizsák-megtöltő program zárásaként a nemrég megnyílt páratlan, több mint 6000 darabos gyűjteménynek otthont adó Ásványok Házába látogattunk, ahol a gyönyörű példányok megcsodálása mellett lehetőség nyílt további kővadászatra, kézműves foglalkozásra, csiszolóműhely megtekintésére, és a zsebpénzek elköltésére, mert hazai és külföldi ásványokat is vásárolhattunk.
Hazafelé megint esett, de ekkor már elégedetten nyugtázhattuk, hogy jól döntöttünk: nem a meghátrálást választottuk, hanem bátran nekivágtunk a gyűjtőútnak, ami eredményesen és élményekkel gazdagon zárult.
Publikálta: Navratyil Szabolcs
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium