BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Bornemiszások a Hit Kupán - asztalitenisz
2013.03.18.
A Hit Gyülekezete országos asztalitenisz háziversenyének tekinthető Hit Kupát idén negyedik alkalommal rendezték meg a Száva utcai iskolaépület két tornatermében. A március idusára eső hosszú - és havas – hétvégén tizenkét bornemiszás is asztalhoz állt egyéniben és párosban egyaránt.
Az asztalitenisz barátai az ország minden részéből érkeztek a bajnokságra. Szombaton, a rendkívüli idő ellenére majdnem harmincan küzdöttek a kupákért, érmekért és a hozzájuk járó díjakért, ami a csaknem járhatatlan utakra gondolva rendkívüli teljesítmény (aznap reggel még a verseny megtartásának értelme is kérdéses volt….) Lelkes tanulóink, az újszászos Sugár Míra, Kisvarga Benjámin, Szabó József, Szabó Bátor, Pánczél Barnabás, Harmath Dávid, Sugár Jóel, a szávás Pásztor Gábor,  és a két gimnazista: Kovács Bátor és Kazai Krisztina azonban ott voltak és szép eredményeket hoztak a felnőttek mezőnyében (is) Az első három érem is megszületett számukra: Pásztor Gábor ezüstöt, Kisvarga Jonatán bronzot szerzett egy-egy felnőtt oldalán a páros kategóriában; Jonatán előtte egy ezüstérmet is begyűjtött az egyéniben.
És jött a másnap. A különböző bajnokságokban játszó versenyzők két kategóriában indulhattak a már kevésbé havas, viszont annál verőfényesebb napon.  Két újabb játékosunk, a BVSC-s Pásztor Máté és a Pénzügyőr SE-ben igazolt Kisvarga Benjámin az erősebb mezőnyben harcolt újabb érmeket. Egyéniben mindketten bronzérmet nyertek. Párosban a tavaly iskolánkban végzett Stircz Kristóffal a 7.b-s Benjámin a IV. HIT KUPA bajnoki címét és a hozzá tartozó kupát vihette haza; míg ugyancsak párosban Máté – egy BVSC-s csapattársával- a bronzérmet szerezte meg.
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium