BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Csaták Fekete-fehér-ország királyságaiban
2014.03.03.
A sakk csapatbajnokságok budapesti döntőjén idén már 3 csapatunk indult úgy, hogy a kerületi bajnokságon továbbjutók voltak.
Iskolánk sakkélete fellendülőben van. Miért mondhatjuk ezt? Mert a Sakk Diákolimpia Csapatbajnokságok budapesti döntőjén idén már 3 csapatunk indult úgy, hogy a kerületi bajnokságon továbbjutók voltak. A mérkőzések február 22-én a Törekvés Művelődési Központban zajlottak. Összesen 38 általános iskolai fiú- és 20 lánycsapat küzdött meg egymással az I-II.  és III-IV. összevont korcsoportokban. Több mint 200 gyermek csatázott az országos döntőbe jutásért. A tét nagyon komoly volt, ugyanis amelyik csapat bejutott az első 5-be, az jogot nyert az országos döntőbe való nevezésre. A lányoknál 6, a fiúknál 7 fordulóból állt a bajnokság. Aki járt már sakkversenyen, az láthatta, hogy a 7 partit kb. 40 percig feszülten és gondolkodva, csendben végig ülni ugyancsak erőt próbáló feladat, ezért minden versenyzőnek egy igazi nagy taps járna érte, de…..  Tudtátok, hogy ha megszólal valamelyik versenyző telefonja, akkor kizárják a versenyből? Sőt, verseny közben nem lehet hangosan drukkolni, tapsolni, ovációzni? Ezért most ezúton küldünk egy nagy „tapsot” a csapattagoknak!
A felsős lány csapatnak:
Kulifai Hanna 7./E, Lengyel Kinga 6./E, Mondovics Danna 5./E- akik 5,5 ponttal az 5.helyen végezve az ORSZÁGOS DÖNTŐ szereplői lesznek május 16-18. között Szombathelyen.
A felsős fiú csapatnak:
Birovecz Jordán 6./A, Sajben Máté 5./B, Surányi Dániel 5./B, Papp Balázs 7./C - akik 12,5 ponttal a 10. helyen végeztek.
Az alsós fiú csapatnak:
Birovecz Bátor 4./B, Bodnár József 4./A, Forgács András 4./D - akik 13,5 ponttal a 16. helyen végeztek, és Mondovics Zorka 3./E, akinek külön köszönet jár, hogy hősiesen megküzdött a fúkkal és kisegítette a csapatot.
Külön dicséret illeti Forgács Andrást, aki megismételve a kerületi diákolimpiai eredményét itt is a 7 partiból 7 győzelmet szerzett, így az első táblán holtversenyes 1. helyezett lett.

Még egyszer mindenkinek szívből gratulálunk. Drukkoljunk még továbbra is nekik, mert nemsokára jönnek az egyéni diákolimpiai versenyek! HAJRÁÁÁÁ!!!
 
Forgács Heli - Pénzes Zsuzsa
Publikálta: Pénzes Ferencné
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium