BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Világbajnok az iskolában
2014.05.12.
Lezajlott az V. Hit Kupa
A sorrendben V. HIT KUPA idén is a Száva utcai iskolánk két tornatermében került megrendezésre. Délelőtt a hobbi-játékosok, délután a „profik” mérkőztek meg. Mindkét részben – a kerek évfordulóra tekintettel- az eddigieknél számosabb kategóriában osztottunk érmeket és kupákat.  Tanulóink több szép eredményt is elértek. A hobbi kategóriában első helyezést ért el Zádori Áron a gyerekek versenyében és a Harmath Dávid - Phan Kien Benjámin páros a felnőttek mezőnyben. Ugyancsak a felnőtteknél lett harmadik Phan Kien Benjámin és Imecs Attila.
A délelőtti részt lezáró díjátadáson iskolánk matematikatanára, a HIT Kupa tavalyi aranyérmese (mégpedig a „hivatásosoknál” és ráadásul egyéniben és párosban egyaránt!) Steinbach Roland, a Szent Pál Akadémia legjobb asztaliteniszezője adta át.
Délután négykor az aktív versenyzők álltak asztalhoz. A BVSC, a Pénzügyőr és más budapesti egyesületek NB 3-as, budapesti és kerületi szintű játékosai mellett vidékről is többen érkeztek a helyi megyei és az NB 2-es mezőnyből.  Kiélezett és igen látványos küzdelmeket láthattunk az iskola mindkét tornatermében, mikor  - valahol a negyeddöntőknél – a magyar asztalitenisz élő legendája, Klampár Tibor érkezett meg, akit hangos taps fogadott.  Ha bárki véletlenül nem tudná: Klampár a bravúros phenjani „aranycsapatban” (Jónyer-Istvánnal és Gergely Gáborral együtt) a magyar sport egyik legnagyobb eredményét érte el 1979-ben, amikor a kínaiak legyőzésével Magyarország lett a világbajnok – ez alig sikerült európaiaknak a sportág történetében, ráadásul Ázsiában.
Nos, bár itt még nem tartunk, a döntőhöz közeledve azért nagy csatákat, szép küzdelmeket láthattunk. Külön öröm, hogy a versenyzők erősebb kategóriájában (több NB-s szintű pinpongoson túljutva) a döntőt iskolánk egy régebbi és egy jelenlegi tanulója vívta meg. Végül a több éve már dobogós helyeket begyűjtő Stircz Kristóf diadalmaskodott a harcosan küzdő Kisvarga Benjámin felett, akinek bőven lesz alkalma szépíteni, hiszen még csak jövőre lesz gimnazista korú.
Valahol az éjszakában ért véget ez a zsúfolt nap. Klampár Tibor átadta az érmeket a két aktív versenyzői és a páros kategóriákban, majd két szettes látványos mérkőzést játszott Stircz Kristóffal, akinek valószínűleg féltve őrzött emléke marad a világbajnokot pörgetésekkel támadni, majd az ellentámadásait kezelni.
Mit mondjunk? Nekünk nézőknek sem kevésbé volt nagy élmény kettejük játékát csak nézni is…
 
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium