BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Világbajnok az iskolában
2014.05.12.
Lezajlott az V. Hit Kupa
A sorrendben V. HIT KUPA idén is a Száva utcai iskolánk két tornatermében került megrendezésre. Délelőtt a hobbi-játékosok, délután a „profik” mérkőztek meg. Mindkét részben – a kerek évfordulóra tekintettel- az eddigieknél számosabb kategóriában osztottunk érmeket és kupákat.  Tanulóink több szép eredményt is elértek. A hobbi kategóriában első helyezést ért el Zádori Áron a gyerekek versenyében és a Harmath Dávid - Phan Kien Benjámin páros a felnőttek mezőnyben. Ugyancsak a felnőtteknél lett harmadik Phan Kien Benjámin és Imecs Attila.
A délelőtti részt lezáró díjátadáson iskolánk matematikatanára, a HIT Kupa tavalyi aranyérmese (mégpedig a „hivatásosoknál” és ráadásul egyéniben és párosban egyaránt!) Steinbach Roland, a Szent Pál Akadémia legjobb asztaliteniszezője adta át.
Délután négykor az aktív versenyzők álltak asztalhoz. A BVSC, a Pénzügyőr és más budapesti egyesületek NB 3-as, budapesti és kerületi szintű játékosai mellett vidékről is többen érkeztek a helyi megyei és az NB 2-es mezőnyből.  Kiélezett és igen látványos küzdelmeket láthattunk az iskola mindkét tornatermében, mikor  - valahol a negyeddöntőknél – a magyar asztalitenisz élő legendája, Klampár Tibor érkezett meg, akit hangos taps fogadott.  Ha bárki véletlenül nem tudná: Klampár a bravúros phenjani „aranycsapatban” (Jónyer-Istvánnal és Gergely Gáborral együtt) a magyar sport egyik legnagyobb eredményét érte el 1979-ben, amikor a kínaiak legyőzésével Magyarország lett a világbajnok – ez alig sikerült európaiaknak a sportág történetében, ráadásul Ázsiában.
Nos, bár itt még nem tartunk, a döntőhöz közeledve azért nagy csatákat, szép küzdelmeket láthattunk. Külön öröm, hogy a versenyzők erősebb kategóriájában (több NB-s szintű pinpongoson túljutva) a döntőt iskolánk egy régebbi és egy jelenlegi tanulója vívta meg. Végül a több éve már dobogós helyeket begyűjtő Stircz Kristóf diadalmaskodott a harcosan küzdő Kisvarga Benjámin felett, akinek bőven lesz alkalma szépíteni, hiszen még csak jövőre lesz gimnazista korú.
Valahol az éjszakában ért véget ez a zsúfolt nap. Klampár Tibor átadta az érmeket a két aktív versenyzői és a páros kategóriákban, majd két szettes látványos mérkőzést játszott Stircz Kristóffal, akinek valószínűleg féltve őrzött emléke marad a világbajnokot pörgetésekkel támadni, majd az ellentámadásait kezelni.
Mit mondjunk? Nekünk nézőknek sem kevésbé volt nagy élmény kettejük játékát csak nézni is…
 
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium