BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Váltósikerek
2014.05.19.
A polgármester gratulált érmeseinknek
Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere és dr. Verrasztó Gabriella egykori olimpikon adták át a bronzérmeket, egyben gratuláltak a Bornemisza Péter Általános Iskola váltójának. Annak a ceremóniának a keretében tették ezt, amelyet „Tisztelet az olimpikonok” elnevezéssel, a kerületben valaha élt és még élő, illetve a kerülethez kötődő olimpiai bajnokok, érmesek és olimpikonok tiszteletére a Sport Napján rendeztek meg a XVI. kerületi Erzsébetligetben.
Illusztris vendégek sokasága tette tiszteletét a rendezvényen, így többek között Szatmáry Krsitóf államtitkár, a kerület országgyűlési képviselője, Nébald György olimpiai bronzérmes kardvívó, Kiss Dániel olimpikon atléta.
Kovács Péter beszédében kiemelte, a XVI. kerületi Kertvárost a közeljövőben Budapest legsportosabb kerületévé szeretné tenni, ennek érdekében több fejlesztést is terveznek a sport területén. Emellett hangsúlyozta, a kerületben egyedülálló módon ösztöndíjjal jutalmazzák a kiemelkedő eredményt elérő sportolókat.
A rendezvény keretében kerületi iskolák csaptak össze egy-egy úszó, illetve futó váltóval, amelyen csapatunk a nagyszerű harmadik helyet érte el. Az iskolai csapatokhoz csatlakoztak még kerékpárosok, akik rendőri felvezetéssel olimpikonok emléktábláit koszorúzták meg a kerületben.
Lássuk a „bronz-kovácsokat”!
 A 4x50 méteres úszóváltót erősítették: Kürti Nanett, Gombos Szilárd, Bihari Sára, Hellenpárt Gábor.
A 4x100 méteres atléta váltó tagjai: Erdei Tamara, Csibi Áron, Ferentzi Noémi, Fenyvesi Gábor.
Kerékpározás után koszorúztak: Bódi Jonatán, Hollós Ármin, Makkai Simon és Szabó Jakab
A hagyományteremtőnek szánt verseny jövőre folytatódik.
Ludvig Erika és Bódi László
Publikálta: Bódi László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium