BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
„Röpködtünk” a 2013/2014-es tanévben is!
2014.08.24.
Bár már mindjárt itt az új tanév, de talán még nem késő, hogy megemlékezzünk az előző tanév sikereiről, örömeiről is. Ilyenekben volt része iskolánk "Röpiseinek" is, akik idén még nagyobb létszámban fordultak meg mind az edzéseken, mind a versenyeken.
A 2013/2014-es tanévben a Száva utcai tagintézményben Varga Szidi néni karolta fel az ott röplabdázni vágyó lányokat, s próbálta Őket felkészíteni versenyekre, habár az adott időkeret most nem adott erre túl sok lehetőséget. Ennek ellenére Szidi néni és lelkes kis csapatának legjobb eredménye III. hely lett a „Röpsuli” versenyen mini kategóriában, és a szuper mini csapat is közel került a dobogóhoz, legjobb eredményük IV. helyezés volt. A gimnazista röplabdás lányok szintén szép eredményt értek el a kevés edzések ellenére, hiszen a kerületi diákolimpián III. helyezést értek el.

Az Újszász utcai tagintézményben is sokan „röpködtek” az elmúlt tanévben. Innen hasonlóan sokan indultak szuper mini, mini és még gyermek kategóriában a versenyeken. A szuper mini és mini kategóriákban a legjobb eredmény a IV. helyezés lett a „Röpsuli” versenyen, míg gyermek kategóriában a II. helyezést sikerült elérni a lányoknak. A lányok sokszor egyesületi szinten játszó gyerekekkel mérték össze tudásukat, és nagyot küzdve szépen helytálltak. Gyermek kategóriában még egy II. helyezés is született a Budapesti Amatőr diákolimpián.

A 2013/2014-es tanévben mindkét tagintézményünk 10-10 röplabdával gyarapodhatott - egy a Magyar Röplabda Szövetség által meghirdetett „Vollé! 2020 – Röpsuli" program keretén belül -, köztük úgynevezett könnyített labdákkal, melyek a kisebbeknek segítenek az alapérintések elsajátításában.

Ezúton szeretnénk megköszönni iskolánk Vezetőinek, hogy ebben a remek sportágban is kipróbálhatják magukat diákjaink! Köszönjük a kedves Szülők támogatását, és a röplabdás lányok munkáját, többszöri bátor helytállását! És ezúton köszönjük Mindenkinek, aki fotóval vagy bármivel támogatta a munkánkat!

Reméljük a 2014/2015-ös tanévben is lesznek velünk „röpködni” vágyó diákok!: )
Szeretettel várunk Benneteket: Szidi néni és Eszter néni
Publikálta: Füri Eszter
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium