BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Tornatermi pizsama parti
2015.01.14.
Így búcsúztattuk az óévet
Izgalmasan teltek az utolsó napok, és az iskolaidő utolsó estéje az Újszászban. A lakótelep felsőbb emeletein lakók vélhetően igen elcsodálkoztak, amikor este 11-kor még játszadozó gyerekeket láttak a tornateremben ablakaikból. Ráadásul pizsamában. De hát ha egyszer alváshoz készülődni nem lehet másképp, csak pizsamában!?
Bent aludni a tornateremben nagy élmény, még akkor is, ha naponta oda járunk edzeni. És mivel tavaly nem volt tábor, meg gálaest, amely összehozza a társaságot, gondoltuk, karácsonyi partiként ez is jó lesz.
Imádkoztunk, megbeszéltük az eredményeket, és persze tornáztunk is. Sőt, terveztünk még tornászos dolgokat, de aztán a hangulat másfelé irányította a dolgok folyását. Volt például szeretetvendégség, amire a lehető legegészségesebb finomságokat – ha vannak egyáltalán ilyenek- kellett hozni. Hát rögtön kiderült, hogy a szülők és a gyerekek is nagyon jól tudják, mik is ezek. Ezért már megérte J Mert a gyümölcsöktől kezdve a teljes kiörlésű lisztből készült, csökkentett cukortartalmú muffinon át minden volt, mi szem szájnak ingere. A legjobb falatok készítője a közönségszavazás alapján Szobota Natasa lett.
Volt aztán sok játék, melyekből az „evolúciós” vitte a prímet, de a pizsama szépségverseny szintén rekeszizom mozgató volt. Itt a pizsamáért Kós Olívia nyert díjat, de a kifutón nyújtott „produkciót” Keresztes Karina esetében az edzőkből álló zsűri külön díjazta.
Aztán az általunk letakarított szőnyegeken jött a megágyazás. Illetve először a helyfoglalás, ami mondhatni a nap legfontosabb pillanata volt. A lányoknak legalábbis. Meg persze nekünk is, hogy résen legyünk, biztosan lesz alvás aznap este. Megkésve bár, de azért az is volt. Ha másnapra még nem is, de a szünetben kipihentük a fáradalmakat. Na persze nem azét az egy napét, hanem az előtte lévő hosszú hetekét, versenyestől. Melynek eredményeiről hamarosan…. :)
 
Publikálta: Aszalós Szilvia
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium