BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Mi jó termett tavaly?
2015.01.31.
Avagy tornász eredmények dióhéjban
A nyugodt és kivételesen tábormentes nyár után októberben indult be az élet versenyzés terén. Akkor azonban úgy, hogy ki se látszottunk a programokból. Minden hétvégére jutott egy, csak a Mikulás hozta meg a szabad napokat.
De legalább eredmény is született, jócskán.
A kisebb trampolinugró versenyeken bezsebeltünk sok érmet, egyéniben (Vajda Anna, Szobota Natasa, Fekete Anna,Tomcsányi Rebeka, Varju Míra) és csapatban egyaránt.
Egy év kihagyás után a gúlaverseny is nagy élmény volt, sokan most vettek részt először ilyenen. Épp úgy, ahogy az elsős sportosztályosok is, a balett gyakorlatukkal. A végén mindenkinek jutott is ajándék.  
A szertornaversenyek közül a Rákoskert Kupa volt kiemelkedő egy csapat 2. és 4. hellyel. A team tagjai közül is Pozsár Johannát és Holósi Vikit kell kiemelni teljesítménye miatt.
Az akrobatika versenyek izgalmasan alakultak. Az elsőn sikerült mindig csak a 4. helyet megszereznünk, pedig például Farkas Doroti és Juhász Csillag gyakorlata gyönyörű, élvezhető, szinte hibátlan volt, az ellenfelek tetszését is kivívta. A nagyobbak igazolt versenyein is termett érem, az idei esztendőben újként összekerült Hornicsár Petra és Molnár Jázmin egész éves rendkívül szorgalmas és odaszánt munkájával is szerzett például, nem is egyszer. Gratulálunk nekik, ahogy Correa Nadinenak és Szobota Natasának is, akik az egyesület legjobb eredményét hozták, és csak hajszál híján nem jutottak be a Magyar Bajnokságra.
Apropó hajszál híján…. Lengyelországban, a nemzetközi akrobatika versenyen is volt hasonló élményünk, sajnos… Skornyák Zsófia és Horváth Abigél  a mezőnyben 9. helyen végezve nem jutott be a nyolcad döntőbe… Szomorkodtunk, de a gyakorlat szépsége azért gyorsan feledtette a dolgokat. Ezen a versenyen indult Horváth Dóra és Tomcsányi Rebeka is, akik ebben a felállásban és kategóriában nagyon újoncként, nagyon rövid idő alatt, nagyon sok kíváncsi szempárt vontak magukra már a melegítő teremben. Reméljük – a jövőre nézve – nem hiába J A szokásos prágai nemzetközi versenyen is részt vettünk, ott szintén újoncként, sok-sok sokkal nagyobb és tapasztaltabb versenyző között, 7. helyen végzett Varju Míra és Gál Hajni párosunk.
Szóval sok jó és szóra érdemes dolog történt, vidám pillanatokkal, és a tornán kívül sok szép, különleges dolgot isláttunk utunk során. Lásd a képeket :)
   
Publikálta: Aszalós Szilvia
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium