BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Sikereink a Tavasz Kupán
2015.04.27.
Zádori Vera megnyerte az asztalitenisz Tavasz Kupát, Kovács Bátor pedig harmadik lett. Előbbi teljesítményét növeli, hogy ez a verseny a középiskolás korosztálynak szólt, Vera pedig: hatodikos
A sportversenyek (nem kis részének) jó tulajdonsága, hogy lehet "felfelé" is küzdeni. Ez azt jelenti, hogy aki tehetséges, szeretne minél több lehetőséget kipróbálni a saját sportágában, netán  felülmúlta már valamely szempontból a saját korosztályát, az megmérettetheti magát az idősebbek között is.

Ez történt a Kispest SE által kíírt hagyományos Tavasz Kupán, ahol három gimnazista mellett  négy lelkes általános iskolást is "harcba indítottunk"- bár a kiírás -elsősorban - középiskolásoknak szólt. Viszonylag hamar kiderül, hogy érdemes volt a kies Vekerle telepen is túlra elbuszozni: a gimnazista Kovács Bátor bronzérménekmegszerzése és a nyolcadikos Szabó József szintén elismerésre méltó negyedik helye előtt -  önmagánál termetre is korra egyaránt jóval nagyobbakkal - mérkőzött a hatodikos Zádori Vera, aki a döntőben a lelkes bornemiszásoktól biztatva végül elhozta a lányoknak szánt kupát és mellé természetesen az aranyérmet is. Verának ez már a harmadik "nemesféme" a sportágban csak ebben a tanévben, hiszen a XVI. kerületi diákolimpiát is megnyerte ősszel egyéni és csapat kategóriában egyaránt.
És még van hátra egy verseny a nagy hírű Statisztika csarnokban...
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium