BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
BPG OLIMPIA 2015
2015.04.29.
BPG OLIMPIA 2015 országos rendezvény lett
Debrecenből és Nyíregyházáról neveztek csapatokat az immár hagyományokat teremtő BPG OLIMPIA sportrendezvényünkre. Április 24-én, pénteken négy iskola sportolói mérhették össze erejüket az Újszász u-i iskola sportudvarán. A Huszár Gál iskolából, a Bornemisza Péter iskola Száva u-i és Újszász u-i telephelyéről 8-8 csapat, a Bethlen Gábor iskolából egy felsős fiú és lány csapat versenyzett, összesen 156 tanuló, főleg atlétikai jellegű sportágakban versenyzett. A házigazda iskola (Újszász u.) minden évfolyamán tanulóira a szurkoláson kívül csúcsdöntő ügyességi próbák vártak, többek között kötélmászás, dekázás, kerékpár ügyességi pálya, helyből távol, medicindobás, szivacsgerely hajítás, kosárra dobás, stb. Az iskola udvarán légvár is állt a sok kicsi örömére. A hatodik évfolyamosoknak a Magyar Sportmúzeum jóvoltából egy sporttörténeti sétát szerveztünk a Stadionba, a Sportarénába és szoborkertbe.
Az olimpikonok fantasztikus eredményeket produkáltak és ezzel magasra tették a lécet versenytársaiknak. A 40 m-es síkfutást 4,96 mp idővel Heidinger Alex, a Bethlen Gábor iskola diákja nyerte, ki medicinlökésben és távolugrásban is a dobogóra állhatott. Sólyom Viktor az Újszász u-i iskola tanulója a kislabdát 34 méterre küldte, de nem csak dobásával döbbentette meg szurkoló táborát, a sprintszámot is ő nyerte. Számtalan érem került az egyéni győztesek nyakába,. Korcsoportonként az első három helyezett csapatnak kupával értékeltük teljesítményét. A legeredményesebb iskola díját, egy nagy kupát, az Újszász u-i iskola nyerte.
A nap hangulatát megalapozta és színesítette Cseresnyés Bea fitnesz edző, ki a zenés bemelegítést vezényelte a sportpályán felsorakozott több mint 800 gyermeknek.
Jövőre ugyanitt, jó sportolást, jó szurkolást!
Publikálta: Bódi László
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium