BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
Kupa a győzelem napján
2015.05.11.
A BPG eddigi legnagyobb pingpongsikere
Az idei a május 9. nem elsősorban a nevezetes történelmi dátum miatt a győzelem napja – legalábbis számunkra. Megtörtént az, ami korábban még soha: a középiskolások csapata (Harmath Dávid és Pánczél Barnabás) megnyerte a sportág budapesti szövetsége (BPATSZ) által kiírt budapesti csapatbajnokság döntőjét!
A sportág fellegvárában az Ormay László (korábban Statisztika) csarnokban megtartott verseny jellegében és méreteiben a hagyományos diákolimpiákhoz hasonlított: egész Budapest területéről neveztek a 2-2 fős csapatokat, akik három korosztályban küzdöttek a kétfordulós (őszi és tavaszi) versenyen. Az, hogy a szövetség komolyan vette a diáksportolókat már az őszi selejtezőn nyilvánvaló volt: ugyanaz a stáb (főbíró, játékvezetők) vezette a mérkőzéseket, akik a „profi” hazai és nemzetközi bajnokságokon is ott vannak és versenyzőink is éppen azokon az asztalokon játszhattak, ahol máskor Póta Georgina vagy éppen Jakab János pörget hatalmasakat.
 A Bornemisza hat versenyzőjének helyezései:
Általános iskola felső tagozat „A” tábla: Szabó József Vu Hong Nam IV. helyezés
Általános iskola felső tagozat „B” tábla: Zádori Áron, Zádori Vera II. helyezés
Középiskolás kategória: I. helyezés (Harmath Dávid, Pánczél Barnabás)
Ők hozták el tehát a majd egykilós és több mint harminc centis kupát, mely iskolánkban az első ezen a szinten és ebben a sportágban. Azonban bárhová is kerül kiállításra, lesz még hely mellette bőven…
 
 
 
Publikálta: Pálfy Gyula
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium