BORNEMISZA PÉTER GIMNÁZIUM, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Sportiskola
Ökoiskola
Oktatásért Közalapítvány
Új Széchenyi Terv
Sportoló Nemzet
Művészetek Palotája Budapest
Erasmus+
Határtalanul
Iskolánk
Felvétel
Tanév
Tantárgyak
Tanórán kívül
Infotár
Diák
Támogatás
Szülő
Kapcsolat
Tanórán kívül
A helyezés lényegtelen
2015.10.04.
Ezt ODAFÖNT jegyzik
Mikor csillog egy érem fényesebben? Mikor számít, hogy elölről vagy hátulról hányadik vagy? Mikor számít, hogy egyáltalán ki mit gondol, hogyan látta, érezte? Sokszor. Nagyjából mindig, hiszen ezért küzdünk, dolgozunk, hogy legyőzzük az ellenfeleket, erről szól a versenysport. Persze a mozgás öröme és szeretete is benne van, de a vágy, hogy a legjobbak legyünk, szintén bennünk van, emberekben, sportolókban.

És mikor nem számít mindez?

Amikor nem ez a legfontosabb.

Amikor az agyondolgozott, hosszú és kemény hónapok után szembesülsz azzal, hogy lehet nem érem nem lesz, hanem verseny sem. Rászántad az időd, az életed, minden porcikád és megvillan a lehetősége annak, hogy nem mész, mert nem tudsz. Mert egyetlen apró, rossz mozdulat szó szerint kettétöri az esélyeket.

Mit teszel? TE mit teszel? Van, aki összetörik, van aki feladja, van aki megszállottként vagy meggondolatlanul tovább hajtja magát.

És van, akit vezérel valami belső meggyőződés. Látod a szemén, hogy tudja, nem lesz baj. Bár belül azért biztos vannak kétségei, de nyugodt, higgadt marad. Érti, mi történhet, de számba vesz minden megoldást, aminek segítségével a legjobbat hozhatja ki a dologból. HISZ. És profi.

Hány ilyet láttam már. Hány ilyen példaképem volt sportolóként és edzőként egyaránt. Távolról megszemlélni mindezt, az életnek ezeket a nagy pillanatait, amikor nagy tettek születnek, amiket nem az éremtáblázatban jegyeznek, hanem az emberi emlékezetben vagy odafönt; érdekes érzés.

Személyesen megélni, közelről látni, részesének lenni persze eleinte hátborzongató. Hiszen a tanítvány hitét és meggyőződését észrevenni, szem előtt tartani, és nem utolsó sorban arra hagyatkozni, abból meríteni, egy vezetőnek nem kis feladat, és nem kis felelősség. Már történt ilyen néhányszor, de nem lehet megszokni. Nem is akarom, mert nem vágyom újabb és újabb nehézségekre, de bizonyos, hogy formálnak, tanítanak mindannyiunkat ezek a pillanatok, amiért hálás vagyok. Edzett harcosok leszünk, tanulunk még több összetartást, nagyszerű szülői magatartásokba látunk bele, nem érintett szakemberek éjszakába nyúló és azonnali segítségeit tapasztaljuk meg, és persze újra és újra kiderül, hogy vannak őszinte, ugrásra és támogatásra bármikor kész nagyszerű barátok, támogatók, versenytársak.

Sokan gratulálnak az elmúlt napokban nekem és a lányoknak a Korosztályos Akrobatikus Torna Európa Bajnokságon nyújtott teljesítményünkért. Ám ez a siker az előbb említett embereknek is nagyban köszönhető. Csapatmunka, melyet Isten hozott össze, újra. Olyan esemény, amelyből ismét győztesen jöttünk ki, még ha fél lábbal, kicsit még bicegve is. De élményekkel, örömmel, jó kedvvel, az Úr dicsőségére tornázva, a bírók szeme elől észrevehetetlenül elrejtve a sérülést, valamint meglepetést okozva és elismerést váltva ki a válogatott minden tagjából és a szövetségi kapitányból. Talán ez volt a feladatunk, nem tudom. Egy biztos, erőnkön felül, mindent kihoztunk magunkból, és ebben sokan gyönyörködtek. Hisszük, hogy az Úr is.
Egy barátom szerint EZT jegyzik odafönt.

Ha kíváncsi vagy Horváth Dóra és Tomcsányi Rebeka történetének további részleteire, hallgasd a Hit Rádiót vasárnap  (okt.04.) 17.15-18.00 óra között.

Statikus gyakorlat: 01 óra 22 perctől kezdődik a gyakorlatuk (session3)
http://original.livestream.com/acrogymtv/video?clipId=pla_c0c8b216-96c1-4f6c-a74e-c565b0069907&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb

Dinamikus gyakorlat: 02óra 13 perctől kezdődik a gyakorlatuk (session7)
http://original.livestream.com/acrogymtv/video?clipId=pla_cecdc2fe-e307-4b4b-8a33-ad177b9bd982&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb


Publikálta: Aszalós Szilvia
© 2010 Bornemisza Péter Gimnázium